Politika

Sastanak

Kosor i Pahor potvrđuju dobre odnose

Kosor i Pahor potvrđuju dobre odnose

Jadranka Kosor je slovenskog premijera u Gospiću dočekala riječima "Dragi kolega Pahor", a na tom joj se tepanju slovenski premijer zahvalio izjavom da želi biti "prvi koji će joj 24. lipnja u Bruxellesu, na zasjedanju Europskog vijeća, čestitati i zapljeskati kada dobije poziv za članstvo u EU.

Potvrdio je i da će Slovenija biti među prvim članicama EU koja će započeti postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU. "Dragom kolegi Pahoru" je Kosor uz dobrodošlicu kazala i da se danas slave dva događaja, od kojih je jedan politički, a drugi gospodarski. Pri tome je mislila na skori završetak pregovora s EU i otvaranje tvornice u Gospiću.

Hrvatska premijerka i slovenski premijer, Jadranka Kosor i Borut Pahor, danas su u Gospiću bili na postavljanju kamena-temeljca za tvornicu Kalcit. Slovenski proizvođač građevinskih materijala već ima jedan proizvodni pogon u Lici, a u gradnju ove tvornice namjerava uložiti desetak milijuna eura i otvoriti tridesetak radnika.

Slovenski mediji pišu kako Pahorov posjet Hrvatskoj označava uzlaznu putanju odnosima dviju država, a može se shvatiti i kao želja za jačanjem gospodarske suradnje između Hrvatske i Slovenije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.