Politika

Na izbore idu samostalno

Friščić o HDZ-u: Sve što čine, čine pojedinci

Friščić o HDZ-u: Sve što čine, čine pojedinci

"Nismo imali koalicijski sastanak vezan uz predaju udjela Janafa Mirovinskom fondu, nismo to znali, ali kada je riječ HSS-u obavezu prema umirovljenicima treba ispuniti. Da li je ovo najbolje rješenje ili se moglo naći i neko drugo, iz Vlade nam kažu da su dionice prenijete, da je pitanje tko će ih kupiti, da je to drugi proces", kazao je u Mariji Bistrici predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Te nastavio, "Vjerujem da će se voditi računa da ovaj sektor, po nama zasigurno u Hrvatskoj obiteljsko srebro, ostane u našim rukama da sutra ne govorimo o Janafu kao što danas govorimo o Ini", prenosi danas.net.hr

Na pitanje dokažu li se optužbe li o crnim fondovima HDZ-a istinitima, je li HDZ još uvijek poželjni koalicijski partner, Friščić je kazao da sve što čine, čine pojedinci.

"To je u domeni pojedinih službi i kada završe ti procesi vjerujem da će biti pravorijeka o tome. HDZ je najveća stranka u Hrvatskoj i zasigurno je nitko neće izbrisati s političke scene, ali da to čini i njima određene poteškoće, zasigurno je da im čini, i kada je riječ o funkcioniranju stranke i u komuniciranju s biračkim tijelom – građanima", kazao je Friščić.

No, HSS će samostalno na izbore, a Friščić dodaje da brojne ankete HSS-u daju različite postotke, no prava anketa po njemu je upravo današnje hodočašće koje potvrđuje "da HSS-ovaca ima, da su složni i voljni i dalje služiti te da znaju kako dalje i u kojem pravcu voditi Hrvatsku.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.