Politika

Josip Friščić objavio

Seljaci do samog kraja uz HDZ

Seljaci do samog kraja uz HDZ

Josip Friščić objavio je na konferenciji u Saboru da HSS ostaje uz HDZ do raspuštanja Sabora, bez obzira na bojkot. Štoviše Kukuriku koaliciju je pozvao na odgovorno ponašanje! "Treba spustiti loptu na zemlju, odraditi dva tjedna i izbore, piše danas.net.hr

Mislim da nikakav radikalizam, bio on ulični ili navijački nema veze s parlamentom", kazao je zastupnik HSS-a Stipe Gabrić Jambo uoči konferencije za medije koju šef njegove stranke Josip Friščić održao u 15 sati povodom aktualnih događaja u Saboru.

Naime, 22 zastupnika oporbene koalicije ustvrdili su da nakon bacanja boce i papira na Arsena Bauka (SDP) od strane HDZ-ovca Tomislava Čuljka te izjava Vladimira Šeksa na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva, više nema smisla sudjelovati u radu Sabora.

HDZ je optužio SDP za nanošenje nesagledive štete Hrvatskoj i njezinim građanima jer je zbog tog poteza ugrožena isplata mirovina, zdravstvenog osiguranja i raspisivanje referenduma za EU. Ipak, na novinarsko pitanje znače li ta njihova upozorenja da je HDZ izgubio većinu u Saboru i da bez oporbe ne može izglasati nužne zakone, Andrija Hebrang je kazao da će "HDZ imati većinu i kvorum i moći će izglasati zakone", ali bi voljeli da se o njima očituje oporba.

Jedan od tih koji nisu prisutni u Saboru je i Jambo. "Nisam u Zagrebu, ni ne znam što se događa. Ne znam ni za kakvo bacanje papira i boca. Ali doći ću sutra, dignut ću ruku uredno", kazao je Jambo.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.