Politika

Najavili

Kerumov HGS najavio bojkot tematske sjednice Gradskog vijeća o Hajduku

Kerumov HGS najavio bojkot tematske sjednice Gradskog vijeća o Hajduku

U materijalima za tematsku sjednicu splitskoga Gradskog vijeća, najavljenu za utorak, jest i dopis udruge "Naš Hajduk"

Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma najavila je da će bojkotirati sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća o stanju u Nogometnom klubu Hajduku, a na bojkot se odlučila zbog prijedloga udruge "Naš Hajduk" da se njezinim članovima omogući 25-godišnja koncesija na upravljačka prava za 56 posto dionica, koliki je vlasnički udjel grada u tom klubu.

 

"Predsjednik Hrvatske stranke prava Željko Kerum donio je odluku o nesudjelovanju HGS-a na sutrašnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća o davanju koncesije na upravljačka prava udruzi 'Naš Hajduk'", navodi se u priopćenju HGS-a u ponedjeljak.

HGS objašnjava da su razlozi tome što stranka ne želi sudjelovati u igrama HDZ-a i SDP-a u vezi sa stanjem u hrvatskom nogometu.

U materijalima za tematsku sjednicu splitskoga Gradskog vijeća, najavljenu za utorak, jest i dopis udruge "Naš Hajduk" u kojemu stoji da će ta udruga predložiti gradonačelniku Ivi Baldasaru i Gradskom vijeću da im se na sljedećih 25 godina, koliko je i Gradski stadion 'Poljud' dan Hajduku, preda koncesija na upravljačka prava za udjel u klubu kojim raspolaže grad Split.

"Dvije najveće stranke u Hrvatskoj taktiziraju" uoči predsjedničkih i parlamentarnih izbora kako bi pridobile što je moguće veći broj glasača, ističe HGS u priopćenju. Ta stranka navodi da HDZ i SDP naizmjence kontinuirano vode državu u svim dijelovima u zadnje 24 godine, pa tako i hrvatski nogomet.

Trenutačno obje stranke zauzimaju licemjerno stajalište radi dodvoravanja navijačima i biračkoj bazi, ističe se u priopćenju HGS-a i dodaje da je većinu ljudi koji sjede u Hrvatskome nogometnom savezu instalirao HDZ.

"Zbog te činjenice, HGS smatra dvoličnim priopćenje splitskog ogranka HDZ-a kojim napada HNS, koji čine uglavnom njegovi članovi", navodi HGS.

Splitski HDZ, nakon neodigranog derbija u subotu u Maksimiru, kritizirao je HNS, ističući kako su "narušeni odnosi u hrvatskome nogometu pod pokroviteljstvom HNS-a doveli do toga da se hrvatski nogomet ne igra zbog navijača, nego samo zbog jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka".

Po tvrdnjama HGS-a, i SDP taktizira i dodvorava se navijačima birajući trenutak prije izbora za napad na HNS i njegove čelnike iako su na vlasti protekle tri godine i imali su odriješene ruke u rješavanju problema koji muče hrvatski nogomet.

Trenutačno pružaju navijačima lažnu potporu u borbi protiv HNS-a, a zapravo im daju potporu protiv HDZ-a čiji članovi čine veliku većinu nogometnog saveza, dodaje HGS.

Ta stranka objašnjava da je Kerum donio odluku o nesudjelovanju na tematskoj sjednici Gradskog vijeća jer ne može utjecati na odluku o davanju koncesije upravljačkih prava udruzi 'Naš Hajduk', o čemu će odlučiti dvije najveće stranke u Hrvatskoj. "HGS ne želi nositi breme donošenja odluke o upravljanju Hajdukom u sljedećih 25 godina", zaključuje HGS.

U splitskome Gradskom vijeću, koje ima 35 vijećnika, HGS ima četiri vijećnika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.