Politika

Projekti interesantni Kini

Pusić: Hrvatska ima projekte moguće interesantne Kini

Pusić: Hrvatska ima projekte moguće interesantne Kini

Hrvatska ima projekte koji bi mogli biti potencijalno interesantni za Kinu, izjavila je u utorak u Beogradu potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Ona je, u izjavi za hrvatske medije na ekonomsko-trgovinskom forumu Kine i zemalja središnje i istočne Europu koji je u utorak započeo u Beogradu, istaknula da nije riječ samo o projektima infrastrukture, uakzavši na prednost činjenice da je Hrvatska članica Europske unije.

"Kineska strana može iskoristiti činjenicu da je Hrvatska članica EU i da možda neku od svojih proizvodnji s tržišta EU preseli ili dovevede u Hrvatsku", rekla je Pusić podsjetivši da su o tome već vođeni razgovori.

Među potencijalnim prijektima interesantnim za ulagače iz Kine Pusić je spomenula Zagrebačku obalu u Rijeci, termoelektranu i zračnu luku u Osijeku, zračnu luku na Krku.

"To su neki projekti koji su u ovom trenutku u tijeku. Hrvatska će ići u istraživanje nafte i plina na kopnu - to je energetski projekt koji je potencijalno od intersa za Kinu", ocijenila je ona.

Pusić je ocijenila da je, uantoč činjenici da u Beograd nije doputovao premijer Zoran Milanović, "Hrvatska zastupljena na zadovoljavajućoj razini i "baš kako treba"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.