Politika

Zahuktava se kampanja, krenule međusobne optužbe

Zahuktava se kampanja, krenule međusobne optužbe

Nema odmora za izborne stožere Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović. Uoči odlučujućeg 11. siječnja, kampanja se zahuktala dok javnost pomno osluškuje najavljeno 'skidanje rukavica' i oštrenje retorike.

S tijesnom prednošću od 1 i pol posto spram HDZ-ove kandidatkinje aktualni predsjednik nastavlja u drugi krug. Potporu njegove bivše stranke danas je posvječio ministar Gordan Maras. ''Ovo nisu izbori između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović, već između Josipovića i Kramarka'', poručio je Maras na otvaranju javne rasprave o programu potpore malim i srednjim poduzetnicima.

Grabar Kitarović uzvratila je nakon prve u nizu tribina o problemima mladih u hrvatskom društvu, no osvrtom na Josipovićeva najavu zaoštravanja kampanje.

Pri tom je najoštrije osudila i ogradila se od jučerašnjeg govora mržnje na službenom fejsbuk profilu varaždinske mladeži HDZ-a na kojem se Josipovićeve glasači naziva 'jugosmradovima i njihovom orjunaškom decom'.

U oba stožera slegli su se dojmovi prvog kruga, no ne i optimizam, potvrđuju glasnogovornica Josipovićeve kampanje Mladenka Šarić i šef kampanje Grbaar Kitarović, Miro Kovač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.