Politika

Sve na jednom mjestu!

U Vladi predstavljen Izvozni portal- izvoz.gov.hr

 U Vladi predstavljen Izvozni portal- izvoz.gov.hr

U Vladi je predstavljen Izvozni portal mjera iz vladina akcijskog plana za poticanje izvoza, koji je i u prvom kvartalu ove godine nastavio rasti i podizati optimizam u Banskim dvorima. Portal bi na jednom mjestu trebao pružiti sve važne informacije za izvoznike.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova rekla je da se rezultati valdine brige za izvoz vide i da su dobri. Izdvojila je povjerenstvo za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva, akcijski plan i gospodrasku diplomaciju kao temelje pomoći izvozu. Upravo je diplomacija pomogla 1700 izvoznika u 116 zemalja te im pružila više tisuća raznih usluga i obavjestila o tisućama prilika.

Ovi napori vlade su u 2014. rezultirali porastom izvoza od 9% i u prvom kvaratalu bilježimo daljnji impresivni rast izvoza. To je u prvom redu zasluga izvoznika, ali i napora vlade koncentrirajući sve informacije na jednom mjestu, a to je upravo ovaj portal.

Zamjenik ministrice Joško Klisović napomenuo je da je portal napravljen zajedno s poduzetnicima i izvoznicima i njihovim iskustvima u suočavanju s najčešćim problemima prilikom izvoza.

Svrha samog portala je imati na jednom mjestu sve informacije relevantne izvoznicima. Što su to izvoznici od nas tražili? Pa tražili su prije svega vijesti da mogu strukturirano i brzo naći što ih zanima.

Tražili su informacije o izvozu, povjerenstvu, akcijskom planu, ali i mogućnost da se prijavi izvozna barijera kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.Na portalu se mogu pronaći informacije o trgovinskoj politici EU, sporazumima, mehanizmima podrške ali i informacije o javnim natječajima međunarodnih organizacija.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.