Politika

Predizborne pohvale ili?

Vlada se na HBOR-ovoj konferenciji o poticanju izvoza pohvalila uspjesima

 Vlada se na HBOR-ovoj konferenciji o poticanju izvoza pohvalila uspjesima

Jake vladine snage pohodile su HBOR-ovu međunarodnu konferenciju o poticanju izvoza. Pohvalili su se uspješnim preokretima u gospodarstvu u čemu je pomogla banka za obnovu i razvitak.

Sve je pratio Adrian De Vrgna.

"Premijer Zoran Milanović je istaknuo da Hrvatska ne može biti uspješna ako 90 posto onog što radi nije orjentirano izvozom. 38 milijardi kuna iznosila je aktivnost HBOR-a za mandata ove Vlade, a najveći dio usmjeren je upravo na izvoz. Premijer je istaknuo turizam. Samo 25 hotela otvoreno je ove godine, a u većini slučajeva HBOR je dao kredit. Podsjetio je Milanović i na uspješno restrukturiranje brodogradilišta.

Milijardu kuna vrijedna je knjiga narudžbi i u Uljaniku. Končar u Zagrebu proizvodi vlakove, istaknuo je premijer. U Europskoj smo uniji, najvišoj ligi, a konkurencija će iz nas izvlačiti najbolje, uvjeren je Zoran Milanović. Da su izvoznici pokrenuli gospodarstvo, kazao je ministar Branko Grčić.

Stopa rasta ide prema prosijeku EU, sve komponente BDP-a su rasle. Nakon više od 15 godina imamo pozitivnu platnu bilancu, rekao je uz ostalo Grčić, istaknuvši važnu ulogu HBOR-a u rastu investicija koje su pomogle Hrvatskoj da izađe iz krize i pomogne gospodarstvu koje na svim stranama bilježi pluseve.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.