Politika

Odluke

Vlada u proceduru uputila nacrt konačnog prijedloga zakona o humanitarnoj pomoći

 Vlada u proceduru uputila nacrt konačnog prijedloga zakona o humanitarnoj pomoći

Vlada je u proceduru uputila nacrt konačnog prijedloga zakona o humanitarnoj pomoći. Također, donesena je i odluka o sudjelovanju o dokapitalizaciji društva Podravka.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić objasnila je da se ovim zakonom dodatno želi urediti pitanje humanitarnih akcija. Mislimo da je važno, ako građani iz svog džepa daju humanitarne pomoći, a najčešće su to umirovljenici, uvesti dodatne mehanizme, rekla je Opačić.

"Između prvog i drugog čitanja promjene su napravljene u smislu da se ovaj zakon ne primjenjuje na doniranje hrane i hrane za životinje jer je to propisano posebnim zakonima. Isto tako se utvrdilo da je potrebno ažuriranje evidencije onih koji pokreću određene humanitarne akcije ali i sve o humanitarnim akcijama dostavljati nadležnom Ministarstvu za socijalnu skrb", rekla je Opačić.

Donesena je i odluka o dokapitalizaciji Podravke. Na dnevnom redu bio je i prijedlog Zakona o trgovačkim društvima. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je da proces likvidacije trgovačkih društava traje predugo te se ovim zakonom to ubrzava.

"S ovim izmjenama dužina sa 450 dana ide na 250, dakle to su rokovi koji su propisani zakonom, a cijena se kod jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću smanjuje za 90 posto, a kod društva s ograničenom odgovornošću za 70 posto", rekao je Miljenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.