Crna Kronika

#pokrenuta istraga

USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje na primanje i davanje mita za priključke na struju u zadarskoj Elektri

USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje na primanje i davanje mita za priključke na struju u zadarskoj Elektri
Boris Kačan

USKOK je pokrenuo istragu protiv 20 hrvatskih državljana, jednog državljana Austrije i jedne državljanke Bosne i Hercegovine zbog sumnje na primanje i davanje mita, pomaganja u primanju mita te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da su zaposlenici Hrvatske elektroprivrede d.d. - Operatora distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Zadar, od vlasnika obiteljskih kuća, apartmana i poslovnih prostora tražili novčanu nagradu od 2.000 kuna do 1.500 eura za žurno rješavanje zahtjeva za priključenje objekata na elektromrežu.

Također se sumnja da su zaposlenici Elektre Zadar od investitora izgradnje stambene zgrade i vlasnika stana zatražili novčanu nagradu od 6.000 kuna, odnosno 500 eura, za priključenje objekata na elektromrežu bez izrade novog elektroizvoda i bez mrežnog elektroormara.

Osnovano se sumnja da su zaposlenici Elektre Zadar od jedne osobe zatražili novčanu nagradu od najmanje 1.000 eura za izradu dokumentacije za priključenje građevinskog objekta u izgradnji u vlasništvu njegove supruge na elektromrežu, iako je znano da priključenje objekta nije moguće provesti jer je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu.

USKOK sumnja i da su se zaposlenici Elektre Zadar i osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva s ovlaštenjem za izdavanje atesta elektroinstalacija dogovorili da će se zaposlenici Elektre Zadar zauzeti za požurivanje rješavanja više predmeta koji su od interesa za to trgovačko društvo, a na kojima je njegovo društvo izvodilo elektroinstalaterske radove.


Reci što misliš!