Politika

SDP odnosi

Linić otkrio tko je lobirao za njega, a tko je htio njegovu fotelju

Linić otkrio tko je lobirao za njega, a tko je htio njegovu fotelju

Ne samo da je poručio kako Linić nije bio prvi izbor za mjesto ministra financija, već je to mjesto, otkrio je Milanović, prethodno odbilo dvoje ljudi.

"Nema dvojbe da se Milanović i ja nismo jako razumjeli i da, kad govorimo o imenovanju, mislim da je popustio pod pritiskom SDP-ovaca koji su inzistirali da se meni ponudi ta funkcija. Smatrao je da će se sa mnom lako obračunati, međutim ja sam pokazao da imam radne navike i da unatoč nepopularnim mjerama imam popularnost kod građana", kaže Linić za tportal.

Kasnije je, dodaje Linić, Milanović koristio policiju da bi podmetao laži. "Ono što je najgore - borio se protiv predstečajnih nagodbi jer je smatrao da tu meni može naći propuste, no vrijeme je pokazalo da toga nema pa je onda lažima krenuo prema meni i razriješio me", poručuje Linić.

S Milanovićem, priznaje Linić, nikada nije imao dodirnih točaka. 'On ne voli raditi, voli podmetati i ne voli ljude koji imaju svoj stav', kazao je Linić.

Upitali smo bivšeg ministra financija zna li tko su te dvije osobe koje su odbile funkciju ministra financija. "Ta priča o to dvoje ljudi, to neka Milanović objašnjava. Znam tko je zaista htio to mjesto i tko se promovirao, a to je bio Maras. Maras je želio to mjesto, no očito mu Milanović nije dao povjerenje. Na meni su inzistirali i predsjednik Sabora Josip Leko i Milanka Opačić i Šime Lučin i Tonino Picula",  rekao je Linić za tportal.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.