Politika

Kako se mijenjala Hrvatska

Picula otkrio koga vidi kao pobjednika u izborima za šefa SDP-a

Picula otkrio koga vidi kao pobjednika u izborima za šefa SDP-a

'Očekujem da će članovi glasati po savjesti, a ne po naputku. Mislim da je najvažnije da SDP pobijedi. Ne gledam SDP za četiri godine, nego SDP sad. To je puno važnije. SDP treba osobu koja će u ovom trenutku stabilizirati stranku i pripremiti ga da bude vodeća stranka', poručio je jedan od kandidata Ranko Ostojić na svojem glasčkom mjestu u Splitu.

Jedan od njegovih protukandidata Tonino Picula otkrio je koga vidi kao pobjednika: 'I prije objave rezultata večeras smatram da već imamo pobjednika, a to je SDP. U Hrvatskoj sigurno nema ni jedne stranke koja ima ovako razvijenu sposobnost izbora na ovakav demokratski način. Članovi i članice odabirom određuju pravac kretanja naše stranke u budućnosti. Ovo su užasno važni izbori za Hrvatsku jer kada se mijenjao SDP mijenjala se i Hrvatska i to nabolje. Važno je napomenuti da je prvi rezultat svakih izbora izlaznost i zato pozivam članstvo da izađe i izabere prvog među jednakima'.
'Glasamo, biramo ne samo tko će voditi stranku, nego kako će ona izgledati i tko će nas voditi u buduće pobjede', poručio je njihov protukandidat Orsat Miljenić.

On tvrdi da ne razmišlja o drugom krugu i tko će tamo biti jer su to sve njegove kolegice i kolege, a upitan je li se čuo sa Zoranom Milanovićem i je li još uvijek aktualni predsjednik stranke dao potporu njemu ili nekom drugom Miljenić je odvratio: 'Nisam se čuo s njim, ne znam ništa o tome. Od njega očekujem isto kao i od svakog člana - da dođe i glasa.'

Pisanje Jutarnjeg lista da Milanović lobira za Ostojića, sam Ostojić je komentirao riječima kako je 'Jutarnji list napisao stvarno sve i svašta u ovih zadnjih mjesec dana. Očito da imaju strogo, dobro provjerene informacije. Drago mi je kad čujem za neimenovane, visokopozicionirane izvore iz SDP-a. Nikad ih nisam priznavao, a sam to nisam bio. Takvu vrstu propagandne mašinerije nisam koristio i neću to komentirati.'


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.