Politika

#hrvatska

Bauk: Ne vjerujem da Milanovićevi istupi štete rejtingu SDP-a

Bauk: Ne vjerujem da Milanovićevi istupi štete rejtingu SDP-a
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Kluba SDP-a Arsen Bauk u četvrtak je odbacio medijske napise da bi nastupi predsjednika Republike Zorana Milanovića mogli štetiti rejtingu SDP-a, napominjući da je Milanović po izboru za predsjednika izašao iz SDP-a.

"Ne vjerujem da su Milanovićevi nastupi štetili SDP-u", rekao je Bauk novinarima u Splitu i podsjetio da je Milanovića na dužnost predsjednika države predložio SDP, ali da je po izboru on po Ustavu morao izaći iz stranke.

"Prema tome, u jednom dijelu može doći do utjecaja na rejting svih stranaka, ne samo SDP-a", dodao je.

Po njegovu tumačenju, postoje razni medijski napisi - neki kažu da Milanovićevi istupi pomažu SDP-u, neki govore pomažu HDZ-u jer mobiliziraju njihovo biračko tijelo, dok neki kažu da to odmaže HDZ-u jer Milanović ukazuje na njihove probleme.

Obično pred lokalne izbore stagniraju 'najviše teme', ali ne nužno

"Sad je fokus na lokalnim izborima na kojima nisu kandidati ni predsjednik Milanović niti premijer Plenković, a na kojima se radi o nadležnosti lokalne samouprave i obično u tim slučajevima dođe do stagnacije 'najviših tema', ali ne nužno", poručio je Bauk.

Dodao je kako ponekad stranke koriste lokalne izbore da bi s nacionalne razine pomogle svojim kandidatima na lokalnoj razini, bilo Vlada jer misli da je bila dobra, bilo opozicija jer misli da je Vlada loša. Bauk je nazočio konferenciji za novinare SDP-ovog kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franića koji je podržao nastupe Milanovića, posebice one koji se odnose na stanje u pravosuđu.

Pravosuđe korumpirano i koči razvoj države

"Podržavam predsjednik Milanovića, osobito u stavovima koji se tiču pravosuđa koje je korumpirano i koči razvoj države", istaknuo je Franić.

Franić i Bauk u svojim su izjavama nužnim ocijenili rješavanje prometne zagušenosti na splitskoj Istočnoj obali, gdje je Trajektna  luka te autobusni i željeznički kolodvor

"Istočna obala je jedan od najvrjednijih resursa Splita i sigurno ga nećemo prepustiti u ruke raznoraznim korporativnim lešinarima", poručio je Franić.