Politika

Nova vlada do 22. siječnja?

Petrov: Već danas će pojedini kandidati početi razgovarati s mandatarom

Petrov: Već danas će pojedini kandidati početi razgovarati s mandatarom

Nakon sastanka u Sheratonu predsjednik Sabora Željko Reiner rekao je da će sjednicu Sabora sazvati za 20. siječnja, a nada se da će do kraja tog tjedna biti izglasana i Vlada (22. siječnja), javlja Dnevnik.hr

Petrov je nakon sastanka rekao da je danas napravljen plan onoga što će se raditi idućih tjedan dana. Također, poručio je da će već danas pojedini kandidati početi razgovarati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem. Sve će funkcionirati po principu 2+1. Kako je objasnio Petrov, to će značiti da će Orešković pričati s dva kandidata, a ako mu ne budu odgovarali i treći će ići na razgovor.

Mostovi kandidati bit će usuglašeni s HDZ-om i obrnuto, rečeno je. Naravno, kažu, i mandatar Orešković može predložiti nekoga.

Također, Petrov je rekao da su se Karamarko, Orešković i on sastali jučer. Sastanak u Sheratonu trajao je manje od sat vremena.

'Danas je napravljen kratki plan onoga što će se raditi idućih tjedan dana vezano i za programska načela koja će biti u reformskom sporazumu i način kako ćemo to zajednički odraditi. S druge strane i način kako ćemo predlagati kandidate, bilo je bitno usuglasiti se. Mi smo napravili jedan kraći sastanak jučer s gospodinom Oreškovićem i nismo obavijestili tada medije jer mi smatramo da je tih 45 minuta koje smo proveli normalno za dogovor. Ono što smo se i dogovorili, od danas će krenuti, osim usuglašavanja na razini Domoljubne koalicije i Mosta, isto i ovi kandidati oko kojih se usuglasimo ići će od danas na razgovor s gospodinom Oreškovićem', rekao je nakon sastanka Božo Petrov.

'Zato njega danas i nema tu', dodao je.

'Ja vjerujem da isto ono što se trenutno događa u Mostu se događa i u Domoljubnoj koaliciji. Ja mogu govoriti za Most da mi danas definiramo listu prioriteta koji ćemo ponuditi i Domoljubnoj koaliciji tako da ćemo izabrati', rekao je i poručio da neće izlaziti s potencijalnim kandidatima.

'Znači izaći ćemo s onim kandidatom koji na kraju bude usuglašen s Domoljubnom koalicijom i s gospodinom Oreškovićem', zaključio je Petrov.

Orešković nije bio na sastanku

Tihomir Orešković, mandatar vlade, ni danas nije došao na sastanak HDZ-a i MOST-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako je Orešković nedostupan jer je na sastancima s nekim drugim ne nekoj drugoj lokaciji. Gdje i s kim, Karamarko nije rekao.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.