Politika

Završen sastanak

Petrov i Karamarko će biti potpredsjednici vlade

Petrov i Karamarko će biti potpredsjednici vlade

Čelnici HDZ-ove koalicije i Mosta danas u 14.30 sati nastavili su pregovore o sastavljanju nove Vlade. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko putem medija najavio je da će Mostu prezentirati njihovu shemu Vlade te predložiti plan reorganizacije javne uprave.

Upozorio je i na potrebu drastičnog smanjenja broja državnih agencija, zavoda, ureda i javnih ustanova, kojih je sada više od 200. Odluku o ministrima donijet će mandatar Tihomir Orešković, rekao je.

Most je javno iznio zahtjev za Ministarstvom unutarnjih poslova, a njihov glasnogovornik Nikola Grmoja taj zahtjev obrazlaže potrebom učinkovite borbe protiv kriminala i korupcije. Iz Mosta se neslužbeno doznaje kako će tražiti i resore javne uprave, pravosuđa, zaštite okoliša, poljoprivrede, poduzetništva.

"Smatram da imamo stručne osobe koje se mogu razračunati s kriminalom. Zbog toga smo se i odlučili baviti politikom. I zato smo se uključili u bitku na nacionalnoj razini", dodaje Petrov.

"Zna se tko je pokretao procese borbe protiv kriminala u ovoj državi jos od 2003. Uopće MOST-ovo inzistiranje na MUP ne doživljavam loše. Ne možemo sve riješiti u 15 dana. Možemo i u pola godine. Razgovarat ćemo o ljudima koji imaju dobre dosjee. Nismo razgovarali o konkretnim imenama. Obojica ulazimo u vladu", dodao je Karamarko.

Petrov je kazao da će i on i Karamarko biti potpredsjednici Vlade, ali da se još usuglašavaju.

Govoreći o mandataru Oreškoviću, Karamarko je kazao da će on biti obaviješten o dogovorima sa sastanka te da su se s njim sastali ujutro oko 8.30 sati.

"I sa HDZ-om i s Oreškovićem cemo se sastajati svaki dan", kazao je Petrov.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.