Politika

Reakcije

Petrov bez komentara na ponudu Karamarka

 Petrov bez komentara na ponudu Karamarka

Na najnoviju ponudu prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, da on ali i drugi potpredsjednik te premijer odu iz Vlade za sada nema odgovora. Premijer Tihomir Orešković jutros je oko 9 sati stigao u Banske dvore, a odmah iza njega došao je i drugi potpredsjednik Božo Petrov koji je šutke prošao pored novinara. S druge strane Markova trga, u Saboru, ipak neki pomak. Ili ne?

Dok se čekaju reakcije na jučerašnju ponudu dana Tomislava Karamarka od ostalih glavnih aktera u Vlade, Bože Petrova i Tihomira Oreškovića, u Saboru čini se neke informacije postoje. Karamarkov poziv podržao je HDZ-ov Damir Krstičević, a zanimljivu izjavu dao je i njegov kolega u klupama Miroslav Tuđman rekavši da je priča o preslagivanju iza njih te da HDZ ide u sastav nove vlade. Procedura je takva, objašnjava Tuđman da će padom premijera pasti i Vlada te da se nova mora sastaviti.

"Nadam se da od ovih imena koja se spominju, mislim da su to sve pristojni ljudi i da ćemo imati dobrog premijera i da ćemo konačno imati jedan racionalan raspored snaga i da će se znati koje su čije kompetencije u Vladi." A u kuloarima se sve glasnije spominju četiri HDZ-ova imena za novog premijera: Oleg Butković, Domagoj Ivan Milošević, Tomislav Tolušić te Zdravko Marić. Na pitanje postoji li mogućnost da ostane Orešković, a odu Karamarko i Petrov, Tuđman je rekao da misli da to nije realna opcija, a traženje Mosta da Orešković ostane na toj funkciji komentira - ovisno kako definiramo MOST. No Miro Bulj iz Mosta ponavlja kako oni stoje uz izjavu Bože Petrova a to je kako za preslagivanje nisu te da su za izbore ako Karamarko odluči rušiti Vladu.

"Vlada bez Oreškovića, znači da Vlada pada. Mi smo za Oreškovića ili stava Bože Petrova", kazao je Bulj. Da je "lider Domoljubne koalicije" Tomislav Karamarko napravio dobar potez ovim pozivom da sva trojica odu, smatra HSLS-ov Dario Hrebak koji kaže kako će o svim kombinacijama, poput onih u kojima se spominju Milorad Pupovac i Radimir Čačić za potpredsjednike Vlade te Drago Prgomet kao predsjednik Sabora, razmotriti na svom predsjedništvu stranke.

"Mislim da u ovom trenutku nije dobro komentirati ništa vezano uz imena,a li mislim da smjer u kojem idemo je dobar smjer", istaknuo je Hrebak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.