Politika

U Banskim dvorima sastanak premijera i ministara

 U Banskim dvorima sastanak premijera i ministara

Premijer Andrej Plenković održat će u Banskim dvorima u 11 sati prvi sastanak sa ministrima svoje Vlade nakon što je ona potvrđena u Saboru.

Očekuje se da će ministri premijeru Plenkoviću iznijeti podatke o stanju u svojim resorima, a na dnevnom redu stastanka je i priprema prve sjednice Vlade koja bi se trebala održati u četvrtak. Premijer je jučer da će ovoga tjedna riješiti sve što je ključno i bitno za sastavljanje Vladinog tima, a najavio je i vrlo skoro pripremu proračuna za 2017.

"Znate da smo u rokovima sada već knap, ali nastojat ćemo to nadoknaditi i pripremiti kvalitetan proračun za 2017. i razvojni i što više orijentiran gospodarskom razvoju u jednoj pametnoj fiskalnoj konsolidaciji", poručio je Andrej Plenković. Uz proračun paralelno se radi na poreznoj reformi čije bi detalje javnost trebala doznati tijekom tjedna. Ministar financija Zdravko Marić.

"Paralelno ćemo raditi s implementacijom primjene porezne reforme, nakasnije do sredine prosinca, ali već radimo na projekcijama proračuna ", najavio je ministar financija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.