Ostalo / OI 2008

Rukomet, četvrfinale

Červar: Najbolja smo sportska ekipa u Hrvatskoj!

Červar: Najbolja smo sportska ekipa u Hrvatskoj!

Šprem: Nema kod bas junaka, pobjedili smo momčadski

Nakon veličanstvene pobjede protiv europskih prvaka Danaca i plasmana u polufinale rukometnog turnira stučni stožer i igrači bili su razumljivo sretni i zadovoljni, donosi Totalportal.hr.

- Dokazali smo da smo uvjerljivo najbolja sportska ekipa u Hrvatskoj koja je od osam velikih natjecanja čak sedam puta igrali u završnici, s čime se ne može nitko pohvaliti, rekao je nakon četvrtfinalne pobjede protiv Danske na OI u Pekingu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

On je napomenuo da su nakon brojnih ozljeda i dva poraza od Francuza i Poljaka mnogi već otpisali njegov sastav, koji je opet bio najjači kad je trebalo.

- Točno je da smo imali i previše peha, četiri operacije i Ćupićevu amputaciju prsta, te su nas zbog toga mnogi, pa i Danci koji su nas izabrali u četvrtfinalu, praktički otpisali. Ovo je skupina mladih igrača iz provincije koji su ionako već bili otpisani, a toliko su toga velikoga napravili da bi film snimljen o njima sigurno osvojio "Oscara". Čestitam im i dopuštam da se večeras provesele, ali samo uz jedno piće, govorio je Červar, koji je otkrio da su se posebno pripremali za Dance.

- Dvaput su nas zakinuli za broncu, a lani su nam uzeli europsko zlato koje toliko želimo. Posebno smo ih snimili i obradili, angažirali smo čak dvojicu Slovenaca samo za Dance i nisu nas ničim mogli iznenaditi. Mi njih jesmo zonom na početku kada smo ih razbili, da bi nas poslije svladao umor pa su čak i izjednačili. Ipak, dokazali smo da smo bolji od njih, dodao je Červar, dodavši da o Francuskoj sve znaju, ali da su njegovi izabranici i dalje gladni uspjeha.

Igor Vori 

Bio je ovo pravi rukometni rat s europskim prvacima Dancima. Sami su si krivi, htjeli su upravo nas, izabrali nas i dobili po onoj stvari. Mislim da su nas jako potcijenili, a to je bio naš najveći motiv. Ovo je bila jedna od naših najpametnijih utakmica koje smo ikad odigrali

Hrvatsku u polufinalu čeka Francuska koja nam je već nekoliko puta dobrano "zapaprila".

- Bit će to tvrda utakmica, ali daleko lakša nego ova s Dancima jer imamo sada dvije šanse za osvajanje medalje. Još uvijek smo gladni uspjeha i želimo opet otići do olimpijskog vrha, rekao je Červar.

Ponajbolji igrač utakmice Goran Šprem, koji je u Peking putovao kao 15. igrač, kao pričuva, a nakraju ipak zaigrao umjesto ozlijeđenoga Ljube Vukića, sebe nije vidio kao junaka.

- Ma nema kod nas junaka, pobijedili smo kao momčad i stvarno ništa ne znači tko je koliko zabio. Najvažnija je pobjeda, a danas smo je zaslužili odličnom igrom. Ako budemo igrali kao danas, s ovako tvrdom obranom, proći ćemo i Francuze, kazao je Šprem, koji je postigao sedam zgoditaka.

Skroman je bio i vratar Mirko Alilović.

- Momčad je odigrala stvarno prokleto dobru utakmicu. Ne ja, ne Ivano, ne Petar, već cijela momčad. U zadnjih deset minuta obrana je bila skoro savršena, a u napadu smo postigli pet zgoditaka. S Francuskom očekujem tešku i tvrdu utakmicu, no za razliku od one u skupini, mi ćemo sada biti jači za Balića i Metličića, kazao je naš vratar, koji je Dancima obranio 14 udaraca.

Petar Metličić 

S Francuzima nema nepoznanica, toliko dobro poznajemo jedni druge i što je najvažnije, jako se poštujemo. U prvom dvoboju smo bili osakaćeni ozljedama, a opet smo bili blizu, dobili su nas tek u završnici. Mislim da su od svih momčadi u polufinalu Francuzi najmanje htjeli nas

- Bio je ovo pravi rukometni rat s europskim prvacima Dancima. Sami su si krivi, htjeli su upravo nas, izabrali nas i dobili po onoj stvari. Mislim da su nas jako potcijenili, a to je bio naš najveći motiv. Ovo je bila jedna od naših najpametnijih utakmica koje smo ikad odigrali, rekao je Igor Vori, dok je Blaženko Lacković bio pun hvale za obranu.

- Radili smo danas kao nikad, no kada ti obrana 5-1 funkcionira tako dobro kao večeras, onda možemo dobiti svakoga pa i europske prvake. Od prve pa do zadnje minute znali smo što treba raditi, bili smo fokusirani i nismo žurili u napadu, rekao je Lacković.

Polufinalna utakmica Hrvatska - Francuska igra se 22. kolovoza u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Petar Metličić je govorio o našem sljedećem protivniku Francuzima, koji su nas svladali u dvoboju u skupini.

- S Francuzima nema nepoznanica, toliko dobro poznajemo jedni druge i što je najvažnije, jako se poštujemo. U prvom dvoboju smo bili osakaćeni ozljedama, a opet smo bili blizu, dobili su nas tek u završnici. Mislim da su od svih momčadi u polufinalu Francuzi najmanje htjeli nas, kazao je kapetan.


Reci što misliš!