Ostalo / Euro 08

Skupina B

Promašene poruke i krivi savjeti uglednih hrvatskih stručnjaka

Promašene poruke i krivi savjeti uglednih hrvatskih stručnjaka

Štimac je poseban po tome što se svakom (ne)prilikom mora popiknuti na Vlatka Markovića

Doima se da su izbornik i reprezentativci zadovoljni pisanim, glasovnim i slikovnim raportima iz Bad Tatzmannsdorfa, Oberwarta, Beča i Klagenfurta. Makar uvijek postoje izvjesna odstupanja na obje strane. Čini se da je dosta manje zadovoljstva u vezi s kolumnama i porukama negdašnjih aktera 'vatrenog pokreta', javlja online izdanje Sportskih novosti .

Tako je, primjerice, Tomislav Ivić tvrdio da Niko Kranjčar ne smije igrati protiv Njemačke, ne on nego Ivan Rakitić, pa je malo reterirao tezom 'Ubit će me moji Splićani ne stavim li Niku!'

Izborniku je neizravno sugerirao da Elf možemo pobijediti jedino kontrama – pobijedili smo ga svakako samo ne tako, najviše kontinuiranom igrom. I Otto Barić nije bio za Kranjčara, posve je bio za Ognjena Vukojevića i za Rakitića na polušpicu. Prigovarao je lošoj formi Vedrana Ćorluke i Danijela Pranjića ('On ne smije biti lijevi bek!'), koji su potom po bokovima raznosili Nijemce! Barić je bio uvjeren da neki ne mogu trčati, da su posve nespremni.

Tu ocjenu apsolutno je zastupao i Miroslav Blažević, također i Igor Štimac, koji je govorio da će Miljenko Rak 'upropastiti Slavena Bilića kao što je upropastio Branka Ivankovića'.

Baš ih je upropastio, Dinamo je uzeo dvostruku krunu i odigrao 12 utakmica u euro-kupovima, Hrvatska je među osam najboljih Starog kontinenta!
Zanimljivo, Ivić je Raku prigovarao da je momčad opterećivao umjesto da je osvježi, Blažević pak da je momčad relaksirao umjesto da je 'nagazi'. Kako se takvi eksperti mogu utaboriti na suprotnim polovima!? Promašila su obojica...

Jedino je Ivan Cvjetković zaključio da će s Nijemcima biti OK, s tim da igra Rakitić a ne Petrić, kako je i bilo. Lukavi Ćiro čuvao se javnih kritika, dok se situacija ne razbistri. Stalna je tek prosudba da Hrvatska ima najbolje nogometaše na planetu, čime zapravo izborniku podmeće hipoteku.

Štimac je poseban po tome što se svakom (ne)prilikom mora popiknuti na Vlatka Markovića, kome pronalazi samo i jedino mane, promašaje, neinteligenciju, nerad i neuspjehe. Taj animozitet iz interesa sad je već doista neprobavljiv... Upravo svjedočimo 'općem rasulu'. Naravno, sve će biti prvoklasno kad i ako šefovanje u Rusanovoj preuzme Štimac!


Reci što misliš!