Ostalo / Euro 08

Skupina B

Bilić: Klasnić je jedna savršena priča!

Bilić: Klasnić je jedna savršena priča!

Što god bude u četvrtfinalu, mi smo velika ekipa, baš velika ekipa!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije skrivao sreću i zadovoljstvo nakon pobjede protiv Poljske 1-0 u Klagenfurtu. Na press konferenciji Bilić je kazao kako je vrlo ponosan.

"Ponosni smo iz više razloga. Ne da nije mala stvar, nego je fenomelano pobijediti tri utakmice i to na ovakav način na Euru, to je uspjelo samo odabranima i rijetkima. Čestitke igračima, ispostavilo se da smo bili u pravu kada smo govorili da ovi momci mogu odigrati fenomenalno utakmicu, Da nije bilo Boruca u prvom poluvremenu je moglo biti dva razlike. Igrali smo jako dobro, ako ne i super, jedan jedini put kad su nam ugrozili vrata fenomenalno je obranio runje. Momci su odigrali fantastično; odgovorno do maksimuma, borbeno, trkački i tehnički. Takvi su i na treningu, kvalitetni i vrhunski."

"Poljaci nisu bili lagan protivnimk, organizirani su ali ako ih se pritisne rano, upadaju u probleme. Zato smo ih stiskali preko Petrića i Klasnića. Ali znaju držati loptu, imaju vic, dužinu, širinu, o prekidima da ne govorim. No, ovo je pobjeda izvanredne Hrvatske, a ne poraz loše Poljske." - dodaje Bilić.

"Ne bih još o četvrtfinalu, pustite da uživamo u ovim trenucima. Izbacili smo Turke iz glave dok ne završi ova utakmica. To je još samo jedna utakmica u nizu, s većim ulogom, ali treba se pripremati kao da je to jedna normalna utakmica." - rekao je Bilić.

"Vrlo smo blizu polufinalu, više nema osmine finala, samo nas jedna tekma dijeli od polufinala. Što god bude, mi smo velika ekipa, baš velika ekipa, Ponosam sam na ove momke, ako nas poprati sreća koju mi apsolutno zaslužujemo i ponašanjem i radom i vjerom u naciju, Boga i nas same, onda možemo pobijediti bilo koju naciju."

Na upit je li ovo prvenstvo rezervirano za napadače Bilić odgovara: "Napadači su to da postižu golove, zato jesu najcjenjeniji i najplaćeniji. Svaka ekipa ima sistem, ali sistem ne daje gol. Sistem te dovodi u priliku za asistenciju, ali za gol trebaš imati Killera Ivana. Svaka ekipa zasniva završni touch na svojim najboljim napadačima."

"Što reći, o tome je sve rečeno. Mi smo svi molili za njega, imao je strašnu vjeru od prvog dana otkako se sve to dogodilo kad mi je javio na telefon, on je tješio sve nas. On ne samo da je zdrav, nego se vratio na teren u fenomenalnom nivou. On je prvi napadač Werdera u sezoni kada to njegov klub nije očekivao. On je jedna savršena priča." - prokomentirao je izbornik Ivana Klasnića.

 


Reci što misliš!