Lifestyle

Dobra kužina

Recept za fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom

Recept za fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Sastojci

Broj porcija 4
230 gšparoga
Sol po ukusu
15 gmaslaca


1½ žličicesjeckane ljutike
240 mlslatkog vrhnja
120 gdimljenog lososa
Svježe mljeveni papar
1 žličicalimunovog soka
280 gfettuccina (zelene)
2 žlicesvježeg sjeckanog kopra

Priprema

1. Pripremite šparoge

Odrežite krajeve šparoga i ogulite stabljike te ukoso sijecite.


2. Skuhajte šparoge

Kuhajte šparoge na pari oko 3 minute dok lagano ne omekšaju, ali su i dalje jarko zelene. Poplahnite hladnom vodom, dobro ocijedite papirnatim ručnicima i ostavite sa strane. 

3. Zakuhajte vodu

U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu.


4. Krčkajte

Dok čekate da voda zakuha, u velikoj tavi otopite maslac. Dodajte ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da krčka oko 5 minuta dok se vrhnje ne zgusne. 

5. Začinite

Losos narežite na komadiće, dodajte u slatko vrhnje te sklonite s vatre. Začiniti s paprom i limunovim sokom te dodajte šparoge.

6. Promiješajte

Kada je voda zakuhala, dodajte fettuccine, jednom ili dvaput promiješajte pa nastavite kuhati još dvije ili tri minute nakon što je voda ponovno zakuhala. Dobro procijedite.

7. Sjedinite sastojke i poslužite

Kratko podgrijte umak. Prebacite tjesteninu u toplu zdjelu, prelijte umakom i izmiješajte. Pospite koprom i poslužite.

 


Reci što misliš!