Lifestyle

#istraživanje

Znate li koliko prosječno košta proslava dječjeg rođendana?

Znate li koliko prosječno košta proslava dječjeg rođendana?
Pexels

Svako dijete želi proslaviti rođendan u krugu obitelji, ali prava zabava počinje tek kad stignu prijatelji. Rođendanske zabave je moguće organizirati za nekoliko stotina kuna, ali ako roditelji ne štede, cijena se može vinuti u nebo i učiniti ih lakšima i za par tisuća kuna.

Stoga smo izračunali koliko danas novca roditelji otprilike moraju izdvojiti za proslavu rođendana, ovisno o tome gdje odaberete slaviti.

Kod kuće

Za kućnu zabavu morat ćete osigurati hranu. Postoji pregršt ideja. Možete sami napraviti pizzu ili je naručiti, možete poslužiti mini hrenovke u lisnatom tijestu i naravno, ne zaboravite na grickalice. Za ovu stavku morat ćete izdvojiti 200-tinjak kuna ako je riječ o proslavi na koju dolazi desetak djece vrtićke dobi.

Također, ne zaboravite na piće za djecu. Voda i sokovi moraju se naći na slavljeničkom stolu. Cijena varira ovisno o tome radite li sok od sirupa ili kupujete već gotov. Piće će vas stajati od 50 do stotinu kuna. Tortu možete pripremiti sami, a možete kupiti već gotovu u trgovini ili je naručiti u slastičarnici. Cijena torte ovisi o tome za koju opciju se odlučite, veličini torte te dekoraciji tako da je trošak od stotinjak do par stotina kuna.

Ako imate dvorište, kućnu proslavu možete začiniti postavljanjem napuhanca u vrt. Cijena najma po danu ovisi o tome preuzimate li i postavljate napuhanac sami ili će to iznajmljivač učiniti za vas. Također, faktor je veličina. Cijene se kreću već od 400 kuna.

Danas je na tržištu još puno mogućnosti, pa djecu može iznenaditi klaun ili mađioničar ili ih možete zabaviti face-paintingom. Cijena ovisi o tome koliko će zabava trajati, ali osobe koje pružaju ovakve usluge za jedan sat traže od 300 kuna naviše.

Sveukupno: 500 do 1000 kuna

U igraonici

Dječje igraonice nude različite pakete, a cijene se kreću od 700 kuna naviše. Osnovni paketi za do desetero djece najčešće uključuju organizaciju proslave pod nadzorom animatora, tortu, slatkiše, grickalice i sokove, pozivnice, nekoliko fotografija, dekoraciju prostora… Svaki paket može se nadograditi uslugama kao što su face-painting, tematskim detaljima i sličnim. Također, zabave najčešće traju dva sata, a svaki dodatni sat se naplaćuje.

Cijena (za 10 djece): 700 - 1000 kuna

U kinu

Kina najčešće uvjetuju minimalan broj uzvanika te također imaju različite pakete. Cijena proslave uz gledanje filma po izboru slavljenika i njegovog društva kreće se od 40 do 70 kuna po osobi. Formira se ovisno o danu i vremenu proslave, a uključuje kartu, kokice, piće, pozivnice i poklon za svakog gosta. 

Cijena (za 10 djece): od 400 do 700 kuna

​​​​​​​​​