Lifestyle

#komarci

Nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete se zauvijek riješiti komaraca

Nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete se zauvijek riješiti komaraca
PEXELS

Koliko god voljeli ljeto, pojava raznih insekata je nepodnošljiva - pogotovo kada je riječ o komarcima.

Kada idete u prirodu možete se poprskati raznim sprejevima kako bi se zaštitili od uboda, ali što kada komarci počnu neprestano ulaziti u vaš dom? Prvo rješenje je, piše Večernji list, postavljanje mrežica na prozore, ali ako ih nemate isprobajte ove trikove. Pripremite jednu tekućinu koja će, kada u nju stavite svjećicu da pluta, proširiti jak miris prostorijom i otjerati komarce.

Sastojci

  • 2 kriške limuna
  • 2 kriške limete
  • malo ružmarina
  • 8 do 10 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
  • malo vode
  • plutajuća svjećica

Jednostavni načini da spriječite ubode komaraca

U manju staklenu čašu stavite limun, limetu i ružmarin. Dodajte limunski eukaliptus pa napunite čašu vodom i na vrh stavite plutajuću svijeću i zapalite je.Za drugi trik potrebno vam je nekoliko kriški limuna ili limete i 10-ak klinčića. U svaku krišku zabodite nekoliko komada i postavite ih na tanjuriće, blizu prozora, na noćni ormarić ili stolić za kavu. Za treći trik potreban vam je samo osušeni talog kave. Stavite ga na metalnu posudicu i zapalite, a neugodni miris otjerat će komarce, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Kemijska sredstva nisu jedina učinkovita sredstva za odbijanje komaraca, različite prirodne biljke također vam mogu dobro poslužiti – metvica, bosiljak, ružmarin, češnjak, lavanda ili neven – a njima možete uljepšati dvorište, vrt ili kuću. Tako ćete sebe, ali i kućne ljubimce zaštiti od komaraca. Komarci mrze lavandu. Možete napraviti sprej za tijelo s esencijalnim uljem ove biljke ili ga jednostavno nanijeti na kožu. Ovaj sastojak također je vrlo zdrav za tijelo i može pomoći da se izbjegnu iritacije i alergije.

Nevjerojatno je koliko može biti koristan jabučni ocat. Većina ljudi ima ga kod kuće pa, ako vas napadaju komarci, napravite sprej za odbijanje koji sadrži ocat. Možete dodati i nekoliko kapi ulja limuna za dodatni učinak. Nanesite sprej na mjesta gdje se insekti obično okupljaju i čekajte rezultate.

​​