Lifestyle

#zdravlje

Ako planirate popiti koje piće, prije toga pripremite želudac ovim namirnicama

Ako planirate popiti koje piće, prije toga pripremite želudac ovim namirnicama

Ako planirate izlazak uz pokoje alkoholno piće, dobro je pripremiti želudac kako poslije ne biste žalili.

Iako se savjetuje da uz vino, pivo ili koktele pijete vodu i nešto grickate, učinit ćete si još veću uslugu i spriječiti gadan mamurluk ako jedete prije nego što počnete piti alkohol. Prema Insideru, ako planirate piti alkohol, prvo pojedite tost s avokadom i jajima, koji će vam osigurati zdravu dozu masti i proteina, a koji će pomoći usporiti učinak koji alkohol ima na organizam.

Prijedlog Healthlinea je bilo koja hrana koja sadrži zob. To mogu biti zobene pahuljice, energetske pločice i smoothie. Zob je bogata vlaknima i proteinima te potiče sitost. Studije su pokazale i da zob štiti jetru od utjecaja alkohola. Banane su još jedna dobra opcija jer sadrže 75 posto vode pa pomažu da ostanete hidratizirani, dok će visoka razina kalija pomoći da vaš organizam održi ravnotežu elektrolita. 

U obzir možete uzeti i nezaslađeni grčki jogurt. Ovaj lagani i zdravi međuobrok sadrži proteine, masti i ugljikohidrate. Možete u njega dodati voće i orašaste plodove i tako želudac dodatno zaštititi od negativnog učinka alkohola. 


Reci što misliš!