Lifestyle

#ljepota

Šest kućanskih sastojaka koji pomažu u borbi s peruti

Šest kućanskih sastojaka koji pomažu u borbi s peruti

Uvriježeno je mišljenje da perut uzrokuje suha koža. Međutim, to je mit.

Ako ste se ikad suočili s ovim dosadnim problemom, ne trebate kupovati skupe pripravke da biste se riješili peruti jer postoje i brojne druge stvari koje možete isprobati, a neće vam isprazniti bankovni račun.

1. Narančina kora s limunovim sokom

Narančina kora sadrži kalcij, magnezij, vitamin C i prehrambena vlakna, a sve to može pozitivno utjecati na vaše tijelo. Za liječenje peruti recept je sljedeći:

Uzmite kore naranče i stavite ih u posudu. Zatim u nju iscijedite limunov sok. Sameljite sastojke dok se ne pretvore u pastu. Nanesite pastu na vlasište i pustite da odstoji 30 minuta. Operite kosu šamponom.

2. Aspirin pomiješan sa šamponom

Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja se također koristi u šamponima protiv peruti. Smatra se da je jedan od najuspješnijih sastojaka u borbi protiv peruti, a sve zbog svoje sposobnosti da ukloni višak peruti i spriječi prekomjerno stvaranje ulja. Izdrobite nekoliko tableta aspirina u fini prah i pomiješajte ga sa šamponom. Smjesu nanesite na kosu i ostavite nekoliko minuta, a zatim je isperite.

3. Banana s jabučnim octom

Trebat će vam jedna banana i dvije šalice jabučnog octa. Ogulite bananu, dodajte jabučni ocat i sve to dobro promiješajte dok ne dobijete pastu. Zatim nježno umasirajte ovu pastu u kosu. Nakon 20 minuta operite kosu toplom vodom i uobičajenim šamponom.

4. Kokosovo ulje s limunom

Za početak, zagrijte dvije žlice kokosovog ulja i pomiješajte ga s jednakom količinom limunovog soka. Nanesite smjesu na vlasište i nježno umasirajte kosu. Ostavite smjesu da djeluje 20 minuta, a zatim je isperite šamponom i vodom.

5. Jogurt pomiješan s limunovim sokom

Jogurt dobro djeluje na sve tipove kose i pomaže u borbi protiv peruti ako se nanosi u obliku maske za kosu. Napravite mješavinu jogurta i malo limunovog soka i nanesite je na kosu. Ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

6. Češnjak s medom

Nekoliko češanja češnjaka pomiješajte s jednom žlicom meda. Ovu pastu je dovoljno nanijeti na korijen kose i ostaviti 15 minuta. Zatim isperite kosu šamponom i vodom, savjetuje Bright Side.


Reci što misliš!