#recipeci
Za ručak ili večeru: Povrtna fritaja sa sirom
Fritaja je nekako najčešće jelo istarskog kraja, a u prijevodu bi ustvari značilo nešto prženo. Dakle, pržena jaja. Samo po sebi i nije neki doživljaj. Ali, zato se fritaja najčešće radi baš u proljeće kada je svježih namirnica na pretek i kada možemo uživati u svježoj rajčici, šparogama ili pak mladom luku ili češnjaku.
Začini su također ono nešto što fritaji daje posebno finu aromu i tek.
Pa kada tako spojite fritaju i ostatak tjestenine od prethodnog ručka, dobije se fritaja sa tjesteninom. U njoj su se ovoga puta našle i sjeckane rajčice te mozzarela. Nakon pečenja na vrhu se stvorila zlaćana i hrskava korica i jelo je ispalo fantastično! Nježnog okusa, fine teksture i baš onako lagano, pa ga možete pripremiti ili za kakav lagani ručak ili večeru. Odluka je na vama.
POTREBNO:
300 g tjestenine
3 rajčice
200 g mozzarele
50 g maslaca
6 jaja
100 ml mlijeka
1 žlica vlasca
sol, papar
PRIPREMA:
Tjesteninu skuhati i prohladiti.
Rajčicu i sir narezati na manje kockice.
Jaja umutiti pjenjačom, dodati mlijeko i začine.
Vatrostalnu posudu premazati tankim slojem maslaca.
Pomiješati tjesteninu sa rajčicom i sirom, dodati umućena jaja.
Sve istresti u pripremljenu vatrostalnu posudu, poravnati i peći
u pećnici na 200C 30 minuta.
Poslužiti uz mladi luk ili jogurt po želji.
Izdvojeno
-
Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak i Nino, morat će naći drugi način za financiranje svog političkog rada, više, naime, ne mogu računati na sredstva koja država za taj rad daje strankama i nezavisnim zastupnicima.
-
Zabilježite datume 3. i 4. svibnja i pravac Sv. Filip i Jakov na sedmi Fjaka film festival
-
Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo: pileći paprikaš, pripremljen s ukusnim mekanim njokima. Evo recepta
-
U petak je otvoren sedmi po redu Zadar Street Food Festival - proljetno izdanje!
Reci što misliš!