Lifestyle

#mame

Savjeti za odgoj koje preferira i Kate Middleton

Savjeti za odgoj koje preferira i Kate Middleton
©Splash/Guliver images

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton nema nimalo lak zadatak. Rodila je troje djece koje mora odgajati kao prave prinčeve i princeze.

Pritom mora slijediti kraljevski protokol, no ponekad ga krši i upravo zbog toga je omiljena među roditeljima diljem svijeta. U sklopu kampanje o važnosti mentalnog zdravlja djece, otkrila je kojih se savjeta drži i što joj je najvažnije u odgoju djece, piše Index.

1. Razgovarajte o emocijama

Kate Middleton ohrabruje roditelje da sa svojom djecom razgovaraju o emocijama jer su ponekad “prevelike da bi ih djeca sama kontrolirala”.

Ova tema važna je i princu Williamu koji je izjavio da njihova djeca neće živjeti prema tradicionalnom kraljevskom stoicizmu.

“Katherine i ja smo složni. Želimo da naša djeca odrastu u ljude koji mogu govoriti o vlastitim emocijama i osjećajima”, rekao je William za časopis CALMzine.

2. Učite djecu empatiji

Kate uči djecu da saslušaju svoje prijatelje i njihove probleme te ih usmjerava kako pomoći prijateljima u takvim situacijama.

“Ponekad već razgovor može pomoći da se netko osjeća bolje”, kaže vojvotkinja od Cambridgea.

3. Aktivno slušajte

“Aktivno slušanje je jedan od načina kojima odašiljete poruku sugovorniku ‘Ti si mi važan’”, rekao je stručnjak za razvoj djece Gill Connell.

Kate je više puta snimljena u razgovoru s djecom. Uvijek je pritom u čučnju kako bi bila ravnopravna s njima. Connell savjetuje roditeljima da kopiraju Kate, sagnu se i uspostave kontakt očima s djecom.

“Takve jednostavne poruke jačaju samopouzdanje i ohrabruju djecu da s vama još više razgovaraju.”

4. Dijelite svoje priče

Prema nekim izvorima, Kate anonimno koristi forume kako bi razmijenila iskustva i savjete s drugim majkama. Neimenovani izvor otkrio je za časopis Reveal da uglavnom postavlja pitanja o temama oko kojih ne može pronaći zajednički jezik sa suprugom, poput gledanja crtanih filmova prije odlaska u krevet.

Pridruživanje virtualnim zajednicama je, smatraju stručnjaci, odličan način za dobivanje podrške u odgoju i olakšavanje roditeljskih briga, bilo da se radi o vama ili nekome drugome kome ćete pomoći savjetom.


Reci što misliš!