kužina
Tajna je u minutama: recept za savršeno tvrdo kuhana jaja
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Za savršeno tvrdo kuhana jaja trebat će vam:
- nekoliko jaja
- veliki lonac (jaja ne bi trebala biti nagurana)
- hladna voda
Jaja prelijte hladnom vodom, no nemojte pretrpavati lonac. Ako kuhate više jaja, radije upotrijebite dva lonca.
Lonac s jajima i vodom stavite na vatru, kada malo zakuhaju (čim vidite mjehuriće), odmah ugasite vatru i lonac poklopite odgovarajući poklopcem.
Jaja ostavite da odstoje 10-11 minuta, isperite ih pod hladnom vodom i dobiti ćete savršeno tvrdo kuhana jaja.
Vezane vijesti
-
Jaja su jedna od najsvestranijih namirnica, ali koliko zapravo znate o njima?
-
Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
-
Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.
-
Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
Izdvojeno
-
Ima nešto prekrasno mistično u pričama starih dvoraca, u lokacijama na kojima se nalaze te u ideji da ih obiđete u sklopu putovanja. Europa posebno vrvi dvorcima.
-
Poželite li gricnuti nešto između večere i odlaska na spavanje odaberite zdrave zalogaje koji će pozitivno utjecati na vaš san.
-
U utorak, 16. travnja 2024. godine svečano je otvorena izložba Ružičasto; priče o svakodnevnim predmetima i igračkama u prostoru Gradske lože.
-
U prvom nedjeljnom ogledu 32. kola HNL-a važnu su pobjedu ostvarili nogometaši Osijeka, s 3-0 (1-0) su u gostima pobijedili Goricu.
Reci što misliš!