Lifestyle

Večera za pet

Izbjegnete li ove četiri pogreške, kajgana bi vam uvijek trebala ispasti za prste polizati

Izbjegnete li ove četiri pogreške, kajgana bi vam uvijek trebala ispasti za prste polizati
Designed by Freepik

Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.

Kombinacija proteina i masti, jednostavna i brza priprema, hranjiv obrok i dugotrajan osjećaj sitosti - ovako najbolje možemo opisati jaja. U kojem god obliku ih pripremali, znajte da unosite kvalitetnu namirnicu. Priprema je zaista jednostavna, ali ponekad ni ovo jelo ljudima ne uspije. Moguće je da radite neku pogrešku, a da toga niste ni svjesni. Donosimo nekoliko savjeta i trikova kojima se trebate poslužiti ako želite da vam kajgana baš svaki put ispadne savršeno.

Koristite tavu od lijevanog željeza

Nikada nemojte koristiti ovakvu tavu kada pripremate kajganu. Jaja će se zalijepiti i nećete ih moći promiješati, a kamoli izvaditi iz na tanjur bez mučenja. Koristite tavu koja se ne lijepi i izbjegnite dugotrajno ribanje četkom za pranje suđa, prenosi Mashed.

Pripremate kajganu na jakoj vatri

Jako su brzo gotova, ali ne bi ih trebalo pripremati na jakoj vatri. Nećete uštedjeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tavu na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Skuhat će se ravnomjerno.

Mutite jaja u tavi

Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tavu. Uzmite malu zdjelu ili tanjur, umutite ih vilicom ili pjenjačom, začinite i u tavu dodajte nakon što se zagrijala.

Ostavite ih u tavi predugo

Kada ste jednom isključili vatru, jaja nikako nemojte ostavljati još u tavi. Ona brzo mijenjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promijene. Kako biste izbjegli da budu suha i tvrda, izvadite ih iz tave odmah. Ako ih ne planirate odmah pojesti, obavezno prekrijte aluminijskom folijom.


Reci što misliš!