Lifestyle

izbjegavajte ih

Tri pogreške u kuhinji koje nas debljaju

Tri pogreške u kuhinji koje nas debljaju
Freepik

Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.

Kruh - zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme. 

Reciklirano ulje - prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrana, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.

Stalno kušanje - normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja. 

Metro-portal.hr


Reci što misliš!