Lifestyle

Moda

Ljetne čizme ili kako izgledati glupo

Ljetne čizme ili kako izgledati glupo

Dežurne špicerice očito nisu zadovoljene zimskim varijantama

Ima li išta strašnije u modnom svijetu od modnog iživljavanja na poludjelim kupcima?

OK ima, ali to sada nije tema. Tema su stvari bez kojih jedna prava 'fashionistica' (u ovom kontekstu čitaj: "osoba kojoj se da prodati sve i svašta") ne može, a te iste stvari joj otežavaju život više nego da oko vrata nosi kamen težak par kilograma.

Ljetne su vrućine posljednjih godina uistinu nesnosne i svi prije ili kasnije pokleknemo pred praktičnosti u odjevnom smislu. Želimo što manje toga na sebi i nije nam na kraj pameti obuti ČIZME.
Da, da prave pravcate kožne čizme! Okuda drugdje nego s obala Kalifornije ovaj se trend proširio svijetom, pa tako i Europom, te ovoga ljeta stigao i do naše male državice.

Dežurne špicerice očito nisu zadovoljene zimskim varijantama, pa usred ljeta na 30 stupnjeva nose "ljetne" čizme! Gledajući ih ne mogu ne osjetiti sažaljenje, jer koliko god me uvjeravale da se radi o vrhunskim materijalima koji zapravo štite nogu od vrućine, samim pogledom na iste riskiram mogućnost padanja u nesvijest.

Moda je divna i istina je kako je najzanimljivija za promatranje kad je nepraktična. Ali kome može pasti na pamet obuti čizme na trideset stupnjeva?

U velikoj ponudi razno raznih sandala i cipela, teško da netko ne može naći nešto za sebe. A prave 'fashionistice' s početka teksta nose majice-potkošulje, kratke safari hlačice, kožne torbe s resama i na nogama čizme.

Trendovi su ok, moda je super. Ali trideset stupnjeva je trideset stupnjeva!

Više na Moda.hr


Reci što misliš!