Lifestyle

San i ljepota

Beauty sleep

Beauty sleep

Kvaliteta se računa podjednako kao kvantiteta. Primijenite nekoliko trikova koji će vam omogućiti da se probudite svježi i lijepi

Nedostatak kavlitetnog sna utiče na mnogo toga - na raspoloženje, tjelesnu težinu, imunitet i , naravno, izgled. A sve žene su jednom mjesečno "osuđene" na dvije-tri noći lošeg sna zbog fluktuacije hormona.

Šta je dobra vijest kada je riječ o spavanju? Kvaliteta se računa podjednako kao kvantiteta. Primijenite nekoliko trikova koji će vam omogućiti da se probudite svježi i lijepi, piše portal ljepotaa.blogger

Kako spriječiti "gužvanje lica"

Događa li vam se da se probudite s "izgužvanim" licem na strani na kojoj ste spavali? Pojavu bora koje nastaju kada se lice "nezgodno namjesti" možete spriječiti satenskim jastucima, ali ako se prije spavanja bogato namažete anti-ageing kremom.

Tijekom noći, ritam tijela (bioliški ritam od 24 sata) pokreće proces regeneracije kože, i to u rasponu od jedan do tri sata nakon ponoći. Koža se tijekom noći zagrijava i postaje "žedna", pore se otvaraju i olakšava se prodor većih molekula, poput peptida i vitamina C, supstanci koje sadrže preparate za noćnu njegu.

Čist jastuk - čista koža

Jastuk natopljen znojem i masnoćom može uzrokovati pojavu akni. Kako biste zaštitili ten, prije spavanja obavezno uklonite make up i temeljno očistite kožu lica. Mijenjajte jastučnice dva put tjedno i povremeno je poprskajte antibakterijskim losionom za lice. Jastuci od spužve i lateksa, za razliku od pernatih, upijaju znoj, tako da zapravo spavate u "leglu" nečistoće i bakterija.

Zato, ako ste skloni pojavi akni, izbjegavajte upotrebu jastuka od ovih materijala.

Odmorne oči i zdrava kosa

Prisustvo grinja u jastuku (ukoliko volite podignuto zaglavlje) mogu  uzrokovati crvenilo očiju i "teške kapke".

Da biste to spriječili, nakon nanošenja noćne kreme, stavite kozmetičku masku za oči u čijem sastavu su supstance koje smiruju kožu (npr. s ekstraktom zelenog čaja).

Zamršenost i lomljenje kose izbjeći ćete ako budete spavali na satenskim jastucima. Regenerator koji se ne ispire također može  biti dobra zaštita, ali izbjegavajte ga upotrebljavati preko noći - previše vlage u dugom periodu može oslabiti kosu.

U potpazušju i u koži glave nalazi se mnogo znojnih žlijezda, čija se funkcija pojačava kada smo pod stresom. To je i razlog zbog kojeg osobe koje pate od nedostatka sna imaju masnu kosu i bore se s neugodnim mirisom tijela. Dakle, kada god je to moguće, idite rano na spavanje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti