Lifestyle

#ljepota

Znate li kako sve stres utječe na zdravlje vaše kože?

Znate li kako sve stres utječe na zdravlje vaše kože?
Freepik

Vaša razina stresa izravno utječe na vaš ten, s prištićima, pojačanim pojavama ekcema i uobičajenim problemima prije starenja. Prema stručnjacima The Beauty Chefa, ljudima koji su pod stresom prijeti i veću vjerojatnost da će zbog toga imati suhu kožu, podočnjake i natečene oči.

To je zato što stres utječe na zdravlje crijeva, koje je izravno povezano sa zdravljem kože, kao i metaboličkim zdravljem, zdravljem mozga i imunitetom.

"Na našu kožu i mozak utječu isti hormoni i neurotransmiteri, što znači da ovaj dvosmjerni put može prenijeti svaki stres koji doživljavamo u našu kožu, i obrnuto", objasnili su. "Jednostavno rečeno, kad se osjećamo pod stresom, naš simpatički živčani sustav pokreće kortizol, naš hormon stresa, koji se oslobađa u naše tijelo, što kasnije aktivira naše reakcije", dodali su.

Ovo je dobar mehanizam kad je u pitanju izbjegavanje opasnosti, ali kad smo stalno pod stresom, to ima negativan utjecaj na naše zdravlje. Ako ste pod stresom tjedan dana, jedan mjesec ili čak godinu dana, vaše tijelo, osobito koža, propušta bitne hranjive tvari i usporava rast novih stanica kože.

Najbolji način da popravite ten ako ste pod stresom, je da se posvetite izravno izvoru problema, a ne da napadate simptome kremama i losionima.

Stručnjaci za kožu preporučuju ublažavanje stresa pažnjom i meditacijom te ishranom bogatom antioksidansi

​​​​​​​

Reci što misliš!