Lifestyle

Kosa, koža...

Beauty savjeti koje svaka žena treba znati

Beauty savjeti koje svaka žena treba znati

1. Preskoči tešku podlogu - to je za osobe iznad 35! Ne samo da će ti lice izgledati poput maske, već ćeš izgledati neprirodno i puno starije. Radije zamaskiraj nepravilnosti korektorom koji ćeš utrljati nježnim pokretima.

2. Nikad nemoj istovremeno naglasiti i oči i usne - odluči se za jedno ili drugo. Naglasi ono što je lijepo na tvome licu. Ako svi npr. hvale tvoje oči, istakni ih sjenilom ili olovkom, a na usne stavi što neutralnije sjajilo. Sviđaju ti se tamnije nijanse ruževa? Onda zaboravi na rumenilo, a oči naglasi samo maskarom.

3. Manje je uvijek više - tinejdžericama je za svaki dan dovoljno samo malo maskare, sjajila i korektor za sitne nepravilnosti. A zimi i mrvica rumenila!

4. Prirodna boja kose je uvijek boji izbor - ako ti je dosadila tvoja prirodno tamna boja, posvijetli je ili potamni za nekoliko nijansi. Drastične promjene kose nikad nisu dobro rješenje. Prirodna boja kose koja odgovara tvojem tenu i boji očiju uvijek je bolji izbor od npr. neuspjele transformacije u platinastu plavušu, pri čemu možeš ozbiljno oštetiti kosu (ukoliko to radiš kod kuće).

5. Postepeno šišanje nikad nije out - pregusta ili kovrčava kosa dobit će lijepu formu, a tanke vlasi efekt volumena.

6. Vazelin je vrlo korisno, a jeftino make-up sredstvo - njime možeš uklanjati make-up s očiju, a pomoći će ti i ako su ti usne ispucale. Napravi sama piling za usne - namaži usne vazelinom, a potom ih lagano izmasiraj četkicom. Ostatak vazelina pokupi papirnatom maramicom i tvoje usne će biti meke i glatke.

7. Umjesto da se s omraženim aknama boriš sama isprobavajući silne proizvode, posjeti dermatologa. Tako ćeš uštedjeti vrijeme i novac, a dobit ćeš adekvatnu pomoć.

8. Nemoj štedjeti na proizvodima koje koristiš svaki dan - investiraj u kvalitetnu maskaru, korektor ili kremu koja odgovara tvom tipu kože.

9. Olovku za oči uvijek malo razmaži kako crta ne bi izgledala neprirodno. Ne zaboravi i da olovka unutar kapka vizualno smanjuje oči pa to izbjegavaj.

10. Nemoj biti škrta sa sredstvima za sunčanje. Poznato je da štetne UV zrake djeluju i kad je oblačno pa nemoj zanemariti kožu tijela koja će ti biti zahvalna za 20, 30 godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.