Lifestyle

Mali savjeti

Kako napokon napraviti dobro tijesto za pizzu

Kako napokon napraviti dobro tijesto za pizzu

Ako se bojite da će pizza ispasti loše jer ne znate zamijesiti tijesto, pomoći će vam ovi trikovi i recept

Ako radite domaću pizzu, imate kontrolu nad svim sastojcima i možete je složiti bez dodatnih priloga, onako kako vam paše. Yahoo Food baš to ističe kao glavni adut pripreme pizze kod kuće i objašnjava kako napraviti dobro tijesto.

 

Korak prvi vrlo je jednostavan - operite ruke. Možda ne razmišljate o tome dok vam se po glavi mota ideja hoće li pizza uspjeti, ali morate eliminirati bakterije i opasnosti od bolesti.

Sastojci:
vrećica suhog kvasca
2 šalice tople vode (105 do 115 stupnjeva)
do pet šalica običnog brašna
2 žličice morske soli u redu
ekstra djevičansko maslinovo ulje, za zdjelu

Priprema tijesta

Drugi je korak ujedno i najvažniji. Kvasac treba odstajati u toploj vodi oko pet minuta. Posebno umiješajte tri šalice brašna i sol pa dodajte vodu s kvascem. Kako budete miješali sve zajedno, dodajte još brašna po potrebi.
Prije nego što krenete mijesiti sastojke, lagano pobrašnite radnu površinu i ruke da se smjesa ne lijepi. Stavite tijesto na površinu i rukom odgurujte od sebe pa drugom vraćajte kao da ga masirate.

Kako budete mijesili, tijesto će se lijepiti za površinu pa imajte pri ruci još malo brašna i spatulu da skinete tijesto koje se prilijepilo.

I na kraju preostaje stavljanje tijesta u lagano nauljenu zdjelu. Tijesto treba odstajati neko vrijeme i vidjet ćete kao će narasti. Možete ga čak i pokriti da se prije digne.

Sada ga preostaje razvaljati odnosno oblikovati rukama i staviti sve omiljene sastojke, od umaka od rajčice do sira i salame.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.