Mali savjeti
Kako napokon napraviti dobro tijesto za pizzu
Ako se bojite da će pizza ispasti loše jer ne znate zamijesiti tijesto, pomoći će vam ovi trikovi i recept
Ako radite domaću pizzu, imate kontrolu nad svim sastojcima i možete je složiti bez dodatnih priloga, onako kako vam paše. Yahoo Food baš to ističe kao glavni adut pripreme pizze kod kuće i objašnjava kako napraviti dobro tijesto.
Korak prvi vrlo je jednostavan - operite ruke. Možda ne razmišljate o
tome dok vam se po glavi mota ideja hoće li pizza uspjeti, ali morate
eliminirati bakterije i opasnosti od bolesti.
Sastojci:
vrećica suhog kvasca
2 šalice tople vode (105 do 115 stupnjeva)
do pet šalica običnog brašna
2 žličice morske soli u redu
ekstra djevičansko maslinovo ulje, za zdjelu
Priprema tijesta
Drugi je korak ujedno i najvažniji. Kvasac treba odstajati u toploj vodi
oko pet minuta. Posebno umiješajte tri šalice brašna i sol pa dodajte
vodu s kvascem. Kako budete miješali sve zajedno, dodajte još brašna po
potrebi.
Prije nego što krenete mijesiti sastojke, lagano pobrašnite radnu
površinu i ruke da se smjesa ne lijepi. Stavite tijesto na površinu i
rukom odgurujte od sebe pa drugom vraćajte kao da ga masirate.
Kako budete mijesili, tijesto će se lijepiti za površinu pa imajte pri
ruci još malo brašna i spatulu da skinete tijesto koje se prilijepilo.
I na kraju preostaje stavljanje tijesta u lagano nauljenu zdjelu.
Tijesto treba odstajati neko vrijeme i vidjet ćete kao će narasti.
Možete ga čak i pokriti da se prije digne.
Sada ga preostaje razvaljati odnosno oblikovati rukama i staviti sve omiljene sastojke, od umaka od rajčice do sira i salame.
Vezane vijesti
-
Tajna jogurt tijesta je u tome što, ako se pravilno čuva, može stajati u frižideru i po nekoliko dana. Od ovog tijesta mogu se praviti razna jela: pizze, kiflice, peksimeti, uštipci ili što već volite.
-
Naravno, riječ je o pizzi. Jedu je svi i svugdje, na svim kontinentima i u svim zemljama svijeta. Iako je nastala na jugu Italije, točnije u Napulju koji se smatra domom pizze, u New Yorku nije ništa manje popularna.
-
-
Izdvojeno
-
Društveni kalendari još uvijek se pune uzbudljivim novim sadržajima, što nije ni čudno, jer gledamo ususret ljetu i početku još jedne sezone događanja koja će nam obilježiti slobodno vrijeme.
-
Veleposlanica Kraljevine Maroko Nj. E. gđa Nour El Houda Marrakchi danas je boravila u posjetu Sveučilištu u Zadru, na čijemu je Odjelu za francuske i frankofonske studije održala predavanje studentima.
-
Ove godine festival donosi mnogo novosti; od prvog internacionalnog gosta do novih lokacija na kojima će se održavati program.
-
U srijedu 22. svibnja 2024. HŽ Infrastruktura d.o.o. obavljat će kemijsko tretiranje korova na kolosijecima u kolodvorima Kistanje, Benkovac, Škabrnje, Bibinje i Zadar.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.