Pohanje u pećnici: Masnoće je manje, a i ne pršće po kuhinji
Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne leti po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno.
Pohati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohati.
U međuvremenu upalite pećnicu na oko 200 stupnjeva, ovisno što pohate - za meso treba više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo. U protvan stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću pećnicu. Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohanje i premažite ih odozgo uljem.
Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice... Recimo, radite li hamburgere ili pak cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana.Tako će se zagrijati i postati mrvicu hrskavo. Izvadite, stavite umake, povrće... i uživajte.
Vezane vijesti
-
Od rikole ili peršina uz ulja i orašastih plodova pripremite namaze te ih iskoristite za punjenje ribe, mesa i povrća i potom ispecite u omotaču od sjemenki i cornflakesa
-
No mnogi vegetarijanci ipak konzumiraju ribu iz zdravstvenih razloga
-
Mediteranska kuhinja je zakon
-
40 kg manje izbacivanjem ugljikohidrata i svakodnevnim žustrim hodanjem? Moguće je.
Izdvojeno
-
Uz pravilnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, moguće je jesti obilnije, a ipak smršavjeti. Važno je prilagoditi svoju prehranu i način života prema vlastitim potrebama i ciljevima te se posavjetovati s nutricionistom ili stručnjakom.
-
Ovo je jedan od najjeftinijih i "najkripnijih" zimskih jela na žlicu
-
Centar za poslovnu etiku Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u suradnji sa Sveučilištem u Scrantonu (Pensivlanija, USA), Sveučilištem u Ljubljani i Sveučilištem u Zadru organizira međunarodni interdisciplinarni simpozij na temu: "Turizam, ekonomija i poslovna etika".
-
Jedna od najvećih prepreka u procesu mršavljenja često je osjećaj ograničenja i nedostatak zadovoljstva iz hrane.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.