Pohanje u pećnici: Masnoće je manje, a i ne pršće po kuhinji
Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne leti po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno.
Pohati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohati.
U međuvremenu upalite pećnicu na oko 200 stupnjeva, ovisno što pohate - za meso treba više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo. U protvan stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću pećnicu. Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohanje i premažite ih odozgo uljem.
Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice... Recimo, radite li hamburgere ili pak cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana.Tako će se zagrijati i postati mrvicu hrskavo. Izvadite, stavite umake, povrće... i uživajte.
Vezane vijesti
-
Od rikole ili peršina uz ulja i orašastih plodova pripremite namaze te ih iskoristite za punjenje ribe, mesa i povrća i potom ispecite u omotaču od sjemenki i cornflakesa
-
No mnogi vegetarijanci ipak konzumiraju ribu iz zdravstvenih razloga
-
Mediteranska kuhinja je zakon
-
40 kg manje izbacivanjem ugljikohidrata i svakodnevnim žustrim hodanjem? Moguće je.
Izdvojeno
-
Uz izložbu dječjih radova, poklone za građane, pjesmu, mjerenje tlaka i šećera u krvi danas je obilježena 10. godišnjica rada centra EUROPE DIRECT Zadar.
-
Pred čak petom rasprodanom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, Enis Bešlagić proslavio je jubilarnu 100. izvedbu svoje samostalne autorske predstave 'Da sam ja neko'.
-
Riječ je o uobičajenoj namirnici koji mnogi imaju kod kuće, a idealna je za one koji žele smanjiti konzumaciju šećera.
-
Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja dvije knjige Benjamina Tolića (1943.-2022.) koje su objavljene posthumno u izdavačkoj kući Alfa.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.