recept dana
Ugrijte se uz repu s grahom
Ovo je jedan od najjeftinijih i "najkripnijih" zimskih jela na žlicu
500 g kisele repe
200 g bijelog graha iz konzerve
200 g slanine
2 glavice luka
4 češnja češnjaka
100 g svinjske masti
2 žlice glatkog brašna
50 g mljevene slatke paprike
2 lista lovora
PRIPREMA
Na svinjskoj masti prepržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i lovorov list, kiselu repu te podlijte s 2 litre tople vode. Ubacite slaninu u komadu da se kuha oko sat vremena, potom ubacite ocijeđeni i oprani grah.
Pri samom kraju dodajte brašno i crvenu papriku koje ste razmutili u 100 ml hladne vode (pazite da ne ostanu grudice). Posolite i popaprite po potrebi i prokuhajte još 10 minuta.
Prije stavljanja repe da se kuha probajte koliko je kisela. Ako je prekisela, operite ju pod toplom vodom. Također ju stavljate kuhati u toplu vodu kako ne bi bila previše kisela.
Izdvojeno
-
Predsjednik Kluba vijećnika SDP Zadar, Daniel Radeta osvrnuo se na neadekvatno planiranje i izdavanje građevinskih dozvola u Zadru
-
Odabir boje za mnoge je najlakši korak u kupnji novog automobila, no ova je odluka puno teža nego što mislite. Postoji razlog zašto se određene boje automobila prodaju brže od drugih.
-
Virsko općinsko poduzeće »Vir održavanje« i izvođač radova »Tehma« iz Zadra započeli su radove na četvrtoj fazi uređenja virskog groblja.
-
Bit će ovo prilika čuti najveće hitove benda koji je zacementirao svoju poziciju u povijesti elektroničke glazbe.
Reci što misliš!