Kultura

zapis i gosti

"Piši, uredi, objavi": U Gradskoj knjižnici gostuje Stjepan Juras

Udruga Zadarski pisci i ove godine provodi program ZaPis i gosti. U petak, 19. veljače 2021. u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18 sati gostuje Stjepan Juras.

Predavanje na temu "Piši, uredi, objavi" otkrit će nam kako uspješno zaploviti u proces objavljivanja knjige.

Stjepan Juras pokretač je "Divlje Jagode Legacy" projekta. Kao autor biografskih knjiga već desetak godina poznat je širom svijeta po tome što je napisao i objavio već sedamnaest biografskih knjiga o kultnoj grupi Iron Maiden. Njegove knjige prevedene su na engleski, portugalski, talijanski i španjolski jezik, a u Brazilu su trenutno hit knjige, koje samo u pretprodaji obaraju rekorde prodaje.

Juras će piscima, pjesnicima i ostalim autorima pojasniti cijeli proces kreativnog stvaralaštva od prve ideje, preko pisanja, do uređivanja uključujući i prijelom, dizajn, zatim promociju, registraciju, tisak, izdavanje, samoizdavaštvo, suradnju s agentima, sve do plasiranja na tržište u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Predavanje će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu ću pojasniti sve gore navedeno, a drugi dio će biti interakcija s posjetiteljima, odgovaranje na, vjerujem, mnoga pitanja i uspostava kontakata za daljnju suradnju. Od pisanja se može jako dobro živjeti, no i taj posao ima i dobre i loše strane i mnogo prepreka koje treba savladati. Na svom uspješnom primjeru pisca i izdavača čije se knjige čitaju u preko 80 zemalja svijeta nadam se da ću pomoći mnogima kojima pomoć takve vrste treba, kazao je Juras.

Napomena: Mjesta u dvorani ograničena su na broj 15.


Reci što misliš!