Kultura

Zagreb

Svečano otvorenje kampusa 'Borongaj'

Svečano otvorenje kampusa 'Borongaj'

Popularno nazvan 'hrvatski Harvard' svečano je otvoren u nazočnosti visokih gradskih i državnih dužnosnika u 11 sati, nakon čega je potpisan novi ugovor o kreditu u iznosu od 358 milijuna kuna

Znanstveno-učilišni kampus na zagrebačkom Borongaju danas je otvorio vrata onima kojima je i namijenjen - studentima.

Prva faza sanacije bivše vojarne Borongaj uključila je prostor od osam tisuća 'kvadrata' u koji je uloženo oko 40 milijuna kuna.

Nove prostore u okviru kampusa dobili su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Hrvatski studiji i Fakultet prometnih znanosti, a izgrađen je i veliki restoran Studentskog centra. Već ove jeseni na Borongaj bi trebao preseliti i Fakultet političkih znanosti.

Popularno nazvan 'hrvatski Harvard' svečano je otvoren u nazočnosti visokih gradskih i državnih dužnosnika u 11 sati, nakon čega je potpisan novi ugovor o kreditu u iznosu od 358 milijuna kuna. Time bi se trebao omogućiti završetak druge faze projekta, koja uključuje i novi studentski dom s oko pet tisuća kreveta.

Naime, očekuje se da će se u iduće tri godine sanirati i urediti još 65 tisuća četvornih metara. U planu je i izgradnja niza drugih sadržaja koji će kampus učiniti 'živim mjestom', istaknuo je prorektor zagrebačkog Sveučilišta, Bojan Baletić.

Otvorenje kampusa studenti će obilježiti brucošijadom na kojoj će, od 18 sati, nastupati TBF, KUD Idijoti i brojni drugi.


Reci što misliš!