Događaji

Odluka

Stigla konačna potvrda: Šibenik dobiva studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Stigla konačna potvrda: Šibenik dobiva studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Senat Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 2. redovitoj sjednici u 346. akademskoj godini, održanoj 28. listopada 2014, donio je Odluku o ustroju i izvedbi dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

 

„Danas smo dobili i konačnu, službenu, potvrdu o pokretanju studija i što reći nego da sam presretan. Uvijek napominjem, pa tako i ovom prigodom, kako je razvoj visokog školstva preduvjet cjelokupnog razvoja svake sredine. Mladi ljudi, obrazovanje, znanost, to je ono u što treba ulagati.", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

„Dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku traje tri godine, odnosno šest semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni/a pvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) injženjer/inženjerka energetkih tehnologija. „, stoji u Odluci koju potpisuje rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

Nositelj studija je Sveučilište u Zagrebu, odnosno Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje.

 

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.