Kultura

Internetski foto najtječaj "Pixoto"

Novo priznanje za starogradskog umjetničkog fotografa Petra Botterija

Novo priznanje za starogradskog umjetničkog fotografa Petra Botterija

Umjetnički fotograf Petar Botteri iz Staroga Grada na Hvaru je za prošli tjedan zauzeo prvo mjesto  na največem internetskom foto natječaju na svijetu “Pixoto”, u kategoriji “Grad, ulica, park”, sa najvećim brojem bodova (7.800  bodova), za njegove dvije fotografije plime uz zalazak sunca u Starome Gradu na Hvaru.

U toj kategoriji prošli tjedan se natjecalo oko 400 fotografa iz cijeloga svijeta. Inače na tom foto natječaju se u više kategorija natječe oko 40.000 profesjonalnih i hobi fotografa iz cijeloga svijeta. Drugo mjesto je zauzeo  fotograf Jenny Zhang iz Singapura, sa noćnim motivima i vatrometom u Singapuru. Treće mjesto je zauzeo izuzetan i nagrađivani fotograf prirode Phil Koch iz američke savezne države Wisconsin.

Botterijeva fotografija plime uz zalazak sunca u Starome Gradu je osvojila prvo mjesto za dan 31. kolovoza i treće mjesto za cijeli prošli tjedan u kojemu se natjecalo oko 800 fotografija sa motivima mnogobrojnih gradova iz cijeloga svijeta. Sa drugom fotografijom plime Petar je osvojio drugo mjesto za dan 1. rujna, te peto mjesto za prošli tjedan.

Petrove fotografije plime u Starome Gradu uz zalazak sunca su imale foto dvoboje sa najboljim fotografijama iz te kategorije, koje su na natječaj pristigle prošlih tjedana i mjeseci i osvajale mjesta pri vrhu i samom vrhu u ovoj kategoriji.

Petar je već prije na ovom natjecanju sa svojim fotografijama galebova u akciji sa morskim motivom, osvojio četiri prve nagrade,tri treće nagrade itd., u kategoriji “Životinje” iz cijeloga svijeta. Za tjedno prvo mjesto u ožujku ove godine njegova fotografija galeba je pobjedila preko tri tisuće fotografija životinja iz cijeloga svijeta.

Šest dana je bila na prvome mjestu od oko 12.000 fotografija iz svih kategorija, da bi na kraju bila treća, ali prva u svojoj kategoriji. Tu fotografiju, dok se borila za tjednu nagradu je pregledalo oko 800 fotografa iz cijeloga svijeta, a sve druge njegove fotografije na ovom natjecanju je pregledalo više tisuća fotografa iz cijeloga svijeta, što je lijepa promocija za Stari Grad, otok Hvar i Hrvatsku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.