Kultura

I ove godine izbor filmova je pozamašan

Predstavljen program Animafesta

 Predstavljen program Animafesta

Predstavljen je program 25. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest, koji će se održati od 9. do 14. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu.

I ove godine izbor filmova je pozamašan, pohvalio se umjetnički direktor Festivala Danijel Šuljić.

"Kao i uvijek, svake godine ispočetka ima velik broj filmova koji želimo pokazati, a velik broj filmova i ne stignemo pokazati, ne uspijemo pokazati po mom mišljenju to je velik broj jako lijepih filmova. Tako da, svatko tko dođe, imat će priliku uroniti u svijet čuda", rekao je Šuljić.

Za natjecateljske programe odabrano je 177 filmova koji su raspoređeni u pet kategorija- kratkometražni, studentski, namjenski, filmovi za djecu te nova kategorija - hrvatski filmovi. Primljeno je 1605 prijava iz 77 zemalja, a festival je ove godine i na značajnoj prekretnici, navela je producentica festivala Vjera Matković...

"Ove godine po prvi puta spajamo festivalsko kratkometražno i dugometražno izdanje. To znači da ćemo sada svake godine predstavljati najbolje od recentne produkcije, animacije i dugometražnog i kratkometražne animacije i to ćemo pokrivati svake godine", rekla je Matković.

Ovogodišnja tema festivala je Alisa u zemlji čudesa, a ulaznice za festival animiranog filma možete kupiti već od idućeg tjedna...

"Točnije, bit će u prodaji festivalske iskaznice koje će biti dostupne po cijeni od 150 kuna i moći će ih posjetitelji kupiti i putem sustava Entrio i putem Animafestove web stranice, www.animafest.hr. Imat ćemo niz pogodnosti u ovom prvom periodu: svatko tko kupi festivalsku iskaznicu, dobit će festivalski poklon, tako da naravno, neka svi prate što se zbiva na festivalskim stranicama kako bi mogli ostvariti pogodnosti."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.