Događaji

Dan ružičastih majica

"Porat" za prevenciju vršnjačkog nasilja

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat zadnje srijede u veljači obilježava Dan ružičastih majica, poznat i kao Pink Shirt Day. Riječ je o programu prevencije vršnjačkog nasilja.

Provest će se 28. veljače od 11 do 13 u City Galleriji, te od 18 do 20 sati u Supernovoj.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Dan ružičastih majica udruga Porat provodi kao aktivnost projekta Pozitiva. Projekt Pozitiva je projekt prevencija nasilja među djecom školske dobi kojeg udruga provodi u partnerstvu sa Domom za odgoj djece i mladeži Zadar i Kyudo klubom Zadar.

Više o projektu možete saznati na mrežnim stranicama udruge Porat na sljedećem linku.

U organizaciji udruge Porat biti će postavljeni informativni štandovi na kojima će se dijeliti promo materijali (baloni, letci, majice, kemijske olovke).


Reci što misliš!