Događaji

Apel: Pomozimo teško bolesnoj djevojčici Tini

Apel: Pomozimo teško bolesnoj djevojčici Tini

Bolest je Tini već oštetila vitalne organe, a činjenica da je u Hrvatskoj ona jedina osoba kojoj je dijagnosticirana tzv. bolest Pompe, cijela situacija dodatno je otežana

Tina Špika, sedmomjesečna djevojčica iz Segeta pokraj Trogira, boluje od teške metaboličke bolesti nedostatka enzima koja ozbiljno prijeti njenom životu i zbog čega je potrebno hitno osigurati novčana sredstva za njeno liječenje, javlja HRT.

Bolest je Tini već oštetila vitalne organe, a činjenica da je u Hrvatskoj ona jedina osoba kojoj je dijagnosticirana tzv. bolest Pompe, cijela situacija dodatno je otežana.

I sami dodatni troškovi liječenja uvelike premašuju skromna primanja njezine obitelji, a za terapiju je na mjesec potrebno skupiti čak 110 tisuća kuna.

Tina tijekom terapije kroz cjevčicu prima za život joj potrebne enzime, a sama terapija traje čak šest sati na dan.

Nedostatak enzima potrebnog za razgradnju glikogena Tini je znatno oštetio srce, jetra, bubrege, mišiće, pluća te oslabio sluh.

Jedna mjesečna doza nadomjesnog enzima stoji 110 tisuća kuna. Pacijentici ga, zasad, donira tvrtka iz Velike Britanije, a taj lijek u Hrvatskoj zasad nije registriran.

KBC Rebro također je izašao u susret obitelji Špika tako što malenoj Tini osigurava potrebno cjepivo.

Svi koji žele pomoći malenoj Tini to mogu učiniti uplatom novčanih sredstava na račun u Privrednoj banci Zagreb, na broj tekućeg računa: 2340009 - 3206888906.


Reci što misliš!