Događaji

Djeca

Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Otvoren je i donacijski telefon 060 9015 pozivom na kojeg donirate 5 kn (6,15 kn sa PDV-om) udruzi Krijesnica

Danas se obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti. Tim povodom udruga za pomoć djeci Krijesnica danas organizira premijeru filma Djeca Krijesnice koja će se održati u 18,00 h u Movieplex-u Centra Kaptol, javlja HRT

Svoj dolazak najavili su premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Stjepan Mesić, novoizabrani predsjednik Ivo Josipović te ministar zdravstva Darko Milinović.

Otvoren je i donacijski telefon 060 9015 pozivom na kojeg donirate 5 kn (6,15 kn sa PDV-om) udruzi Krijesnica. Cilj je prikupiti 150.000,00 kn za održavanje rehabilitacijskog kampa i izradu edukativnog CD-a kojim će se djeci objasniti kako bolest nastaje, kako se liječi, koje pretrage su potrebne i kako sa što manje trauma proći kroz iskustvo liječenja maligne bolesti. Akcija prikupljanja sredstava traje do 01.06.2010.

U Hrvatskoj svake godine oboli oko 150 djece od neke maligne bolesti i taj stalno broj raste. Liječenje traje u prosjeku oko 12 mjeseci. Od troje oboljele djece dvoje će biti uspješno izliječeno. Krijesnica je udruga čija je osnovna djelatnost pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Udruga nudi mogućnost savjetovanja i potpore članovima obitelji.


Reci što misliš!