Događaji

Slučaj Rađenović

Dvojac osumnjičen za napad na Rađenovića zadržan u pritvoru

Dvojac osumnjičen za napad na Rađenovića zadržan u pritvoru

Samog Rađenovića najviše zanima naručitelj napada na njega i to je sada najvažniji zadatak policije, isto kao i u slučaju napada na Dušana Miljuša

Završeno je saslušanje Miodraga Šimunca (41) i Nikole Presečkog (26) osumnjičenih za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Sudac Ivan Sarić odredio i je 48-satno zadržavanje u pritvoru, a očekuje se da će u tom razdoblju tužiteljstvo podnijeti istražni zahtjev.

Sudac Sarić je demantirao medije koji su javili da su Šimunac i Presečki osumnjičeni za udruživanje u zločinačku organizaciju, te je rekao da je kaznena prijava podnesena samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Dvojica osumnjičenih privedena su sinoć oko 22.50 sati istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Jednog od dvojice privedenih, navodno je Rađenović prepoznao kao napadača na prepoznavanju u policiji i to kao onog koji ga je poprskao suzavcem.

Policija je u srijedu nakon njihovog privođenja zatražila da se pritvore na 24 sata, što je isteklo sinoć. Presečki i Šimunac se terete da su se s nepoznatom osobom udružili u zločinačku grupu i počinili kazneno djelo nanošenja teške kaznene ozljede. Bio je uhićen i treći osumnjičeni, međutim, on je pušten još jučer ujutro.

Neslužbeno se doznaje da je Presečki priznao djelo i to u prisustvu odvjetnika te je čak dao informacije o naručitelju i razlozima napada, a navodno je postojala lista s još podosta zvučnih imena ljudi koje je trebalo pretući. Policija je do Presečkog i Šimunca došla preko insajderskih informacija iz kriminalnih krugova nakon što su se navodno počeli žaliti kako za "posao" nisu dobili novac.

Nekoliko desetaka policajaca lopatama i detektorima metala jučer popodne je prekopalo i pregledalo zelenu površinu u Koturaškoj ulici, u blizini stana Šimunca, tražeći oružje kojim je napadnut Rađenović. Uspjeli su pronaći aluminijsku šipku koju su odnijeli na vještačenje. Vjerojatno je riječ upravo je o šipki kojom je pretučen Igor Rađenović i odgovara opisu predmeta koji je on dao.

Šimunac je policiji poznat zbog šverca automobila, a teretilo ga se da je početkom 90-ih ukrao automobil nekadašnjem nogometašu Vladi Kasalu. Također, bio je jedan od svjedoka u procesu tzv. zločinačkoj organizaciji.

Samog Rađenovića najviše zanima naručitelj napada na njega i to je sada najvažniji zadatak policije, isto kao i u slučaju napada na Dušana Miljuša. Za očekivati je da policiju istraga vodi i u Zagrebački holding, jer je Rađenović napadnut nakon što je prijavio nepravilnosti u radu njegovih prethodnika u Zagrebačkim cestama, što je još prije napada počeo istraživati i USKOK.


Reci što misliš!