Crna Kronika

Optužni prijedlog

Tužiteljstvo za napadače na Rađenovića traži 16 mjeseci zatvora

Tužiteljstvo za napadače na Rađenovića traži 16 mjeseci zatvora

Glavni su dokazi tužiteljstva Šimunčevo priznanje policiji da je za novac napao Rađenovića te Rađenovićevo prepoznavanje Presečkog kao osobe koja ga je poprskala suzavcem

Protiv Mijodraga Šimunca (41) i Nikole Presečkog (26), okrivljenih za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog u kojemu za njih traži 16 mjeseci zatvorske kazne.

Dvojicu okrivljenika tereti se da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta.

Tužiteljstvo tvrdi da su napadači 16. svibnja Rađenovića dočekali na parkiralištu ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu te ga je prvo suzavcem po licu poprskao Presečki, a zatim ga je Šimunac izudarao metalnom palicom po glavi i tijelu. Napadači su nakon toga pobjegli.

Glavni su dokazi tužiteljstva Šimunčevo priznanje policiji da je za novac napao Rađenovića te Rađenovićevo prepoznavanje Presečkog kao osobe koja ga je poprskala suzavcem.

Od suda je zatraženo da se obojici produlji pritvor.

U tužiteljstvu kažu da su od zagrebačke policije zatražili nastavak kriminalističke obrade kako bi se otkrilo tko je naručitelj napada.

U medijima se nagađa da je Rađenović pretučen jer je po dolasku u Zagrebačke ceste USKOK-u prijavio navodne nezakonitosti u poslovanju te gradske tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga.


Reci što misliš!