Crna Kronika

Pravda opet zakazala

Samo mjesec dana pritvora napadačima Miroslava Tunjića?

Samo mjesec dana pritvora napadačima Miroslava Tunjića?

Nevenka Zeko, istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru, odredila je mjesec dana pritvora napadačima na 17-godišnjeg Miroslava Tunjića koji je preminuo nakon što su ga pretukli i bacili pod automobil. 19-godišnji Antun Marković i 21-godišnji Goran Ević terete se za premlaćivanje i teško ubojstvo u pokušaju.

Pritvor za dvojicu nasilnika zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru. U istražnom zahtjevu stoji da su nasilnici napali Tunjića s namjerom da ga usmrte, te ga više puta udarili šakama u glavu, a zatim ga nastavili udariti rukama i nogama u glavu nakon što je pao na pod. Nanijeli su mu teške i po život opasne ozljede, te ga ostavili na cesti gdje je na njega zbog neprilagođene brzine naletio 24-godišnji vozač Mazde.

Miroslav Tunjić, 17-godišnjak Gradišta kraj Županje koji je prošlog vikenda postao najnovija žrtva nasilja među mladima, pokopan je na gradskom groblju u Županji. Od Tunjića su se oprostili brojni prijatelji i članovi obitelji.

Podsjećamo, mladog su Miroslava u Gradištu kraj Županje napali 19-godišnji Antun Marković i 21-godišnji Goran Ević. Mladića su pretukli i zadali mu teške ozljede glave, nakon čega su ga bacili na cestu gdje je na njega naletio automobil. Obdukcijom je utvrđeno da je za neposrednu smrt kriv udar vozila, ali i da Miroslav vjerojatno ne bi preživio ozljede koje su mu zadali nasilnici.

O uzrocima napada postoji nekoliko verzija priče, ali svi su jednako banalni. Najprije je aktualna bila verzija da je Miroslav napadnut jer se huliganima nije svidjela njegova frizura (nosio je irokezu), a u međuvremenu su se pojavile i verzije da je sa šanka uzeo krivu kutiju cigareta, odnosno da je do svađe došlo zbog djevojke.

Napadači su u međuvremenu uhićeni te im je određeno zadržavanje u pritvoru, piše Index.hr.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.