Događaji

HRT

Zvonko Milas novi predsjednik Vijeća HRT-a

Zvonko Milas novi predsjednik Vijeća HRT-a

Zvonko Milas je u Programsko vijeće ušao kao kandidat udruga i zajednica branitelja i njihovih obitelji

Članovi Programskog Vijeća HRT-a izabrali su novog predsjednika Zvonka Milasa, koji je dobio šest glasova podrške, a njegov protukandidat Hašim Bahtijari osvojio je četiri glasa vijećnika HRT-a.

Milas je u igru za predsjednika Programskog vijeća ušao na prijedlog Želimira Mesarića, a Bahtijarija je predložila Marina Škrabalo.

Sam Bahtijari predlagao je za predsjednicu Vijeća Anju Šovagović, ali je onda kandidaturu odbila pod obrazloženjem da se ne osjeća sposobnom za tu dužnost.

Zvonko Milas je u Programsko vijeće ušao kao kandidat udruga i zajednica branitelja i njihovih obitelji. Prema službenoj biografiji, koja se može pronaći na stranicama HRT-a, rođen je 1961. godine u Vukovaru.

U Osijeku završio srednju građevinsku školu, geodetski smjer. Tijekom vojne službe nastavio civilnu izobrazbu, stekao zvanje inženjera i završio Zapovjednostožernu školu 'Blago Zadro'. Odmah na početku agresije na Republiku Hrvatsku priključio se Zboru narodne garde kao dragovoljac.

Sudjelovao je u svim ratnim operacijama na vukovarskom području, obnašajući i visoku zapovjednu dužnost u sklopu 204. Vukovarske brigade. Kasnije postaje zamjenik načelniča pješaštva Uprave rodova KoV-a u Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske i sudjeluje u svim ratnim operacijama Hrvatske vojske, Bljesku, Oluji, Medačkom džepu, Maslenici. Nosilac je više vojnih odličja, nagrada i pohvala.

Predsjednik je Udruge hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata, koja broji preko 10000 članova i skrbi o braniteljima i članovima njihovih obitelji. Odlukom Vlade Republike Hrvatske imenovan je upraviteljem Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. U Programskom vijeću HRT-a je od 15. prosinca 2008., kad je odlukom Hrvatskog sabora preuzeo mandat preminulog člana Vijeća gospodina Jurja Njavre.


Reci što misliš!