Događaji

Bura na Prisavlju

Sutlić i Markota ponudili mandate!

Sutlić i Markota ponudili mandate!

Sutlić je rekao da mandat daje jer nije imao dovoljno kritičnu masu za brze promjene

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić konačno je ponudio svoj mandat na raspolaganje Programskom vijeću, čija ključna sjednica je upravo u tijeku. I ostali članovi Ravanateljstva zatražili su očitovanje Vijeća o svojim sposobnostima da vode HRT

Nakon Sutlića, članovi Ravnateljstva su redom stavljali mandate na raspolaganje, dok je, prema riječima Vanje Sutlića, Blago Markota svoj mandat na raspolaganje ponudio u pismenom obliku na raspolaganje Programskom vijeću.

Sutlić je rekao da mandat daje jer nije imao dovoljno kritičnu masu za brze promjene.

'Izostala je i potpora Vlade i Sabora za otvaranje novih kanala, a potporu nisam imao ni od Programskog vijeća. Kad sam sapunice dao na javni natječaj, saznao sam da je to početak mog kraja' - istaknuo je Sutlić.

Dodao je da su izmišljene afere služile za rušenje njegovog dostojanstva i vjerodostojnosti te da mandata daje na raspolaganje da još jednom vidi ima li podršku Programskog vijeća.

Markota ne odustaje od Hloverkine smjene

Programsko vijeće HRT-a dalo je Ravnateljstvu tri dana, a Hloverki Novak Srzić rok od sedam dana da se očituju o zahtjevu ravnatelja HTV-a Blage Markote da se Hloverka, glavna urednica Informativnog programa, razriješi dužnosti

Dogodilo se to nakon što je Blago Markota Programskom vijeću dao svoj dopunski ravnateljski izvještaj koji sadrži pravni okvir za razrješenje glavne urednice Hloverke Novak Srzić.

Na početku sjednice članovi Programskog Vijeća HRT-a izabrali su novog predsjednika Zvonka Milasa, koji je dobio šest glasova podrške, a njegov protukandidat Hašim Bahtijari osvojio je četiri glasa vijećnika HRT-aMilas je u igru za predsjednika Programskog vijeća ušao na prijedlog Želimira Mesarića, a Bahtijarija je predložila Marina Škrabalo.

Sam Bahtijari predlagao je za predsjednicu Vijeća Anju Šovagović, ali je onda kandidaturu odbila pod obrazloženjem da se ne osjeća sposobnom za tu dužnost.


Reci što misliš!